Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Bankene får nettkjempe i fanget

Johan Lindgren leder et konsern ingen vil eie.
Johan Lindgren leder et konsern ingen vil eie. Foto: WILHELM REJNUS (BARABILD)
Sist oppdatert:
Aksjonærene rømmer fra eieren av Gule Sider og Sol.no.

Den svenske nettkjempen Eniro sliter med å få inn penger i en emisjon, som skal brukes til å nedbetale selskapet milliardlån. Selskapet eier Sol.no, Proff og Gule sider i Norge.

Bankene som har garantert for Eniros fortrinnsenisjon, ser ut til å ende opp med de fleste aksjene. Onsdag presenterte Eniro vilkårene for sin fortrinnsemisjon på 2,5 milliarder svenske kroner. Og så langt har bankene problemer med å få solgt aksjene som en konskvens av at Eniro sliter med å få nettvirksomhetene til å bli lønnsomme.

Kraftig utvanning
I emisjonen skal det utstedes 4,85 milliarder nye til kurs 0,52 svenske kroner. Kursnivået i emisjonen førte til at aksjonærene lempet ut Eniro-aksjer på Stockholmsbørsen. Etter en halvtimes handel var Eniroaksjen verdt 3,25 svenske kroner det er et fall på 16 prosent siden Stockholmsbørsen stengte onsdag. Dermed har Eniro-aksjen falt med over 90 prosent så langt i år.

Det så enda verre ut tidligere på handelsdagen. Da Stockholmsbørsen åpnet torsdag utviklet aksjekursen seg som en ku i havsnød. Den sank og den sank mye. På få minutter var verdien redusert med 27 prosent, men hentet seg altså noe inn igjen.

- Her er det enten eller og ikke noe midt i mellom. Enten så er man med på emisjonen eller så selger man aksjene sine. De aksjonærene som blir sittende på gjerdet kommer til å tape pengene sine ettersom aksjeverdien kommer til å bli kraftig utvannet, sier Claes Hemberg, økonom i Avanza, til di.se.

Store i Norge
I Norge eier Eniro flere større internett selskaper og tjenester. På listen finnes Kvasir, Gule Sider, Ditt distrikt, Proff og Inform.

Les flere saker på NA24

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!