NA24.no

Banker i skatteskandale

Sist oppdatert:
Tyske banker slipper ikke unna den gigantiske skattesvindelsaken.

Ryktet til flere hundre samfunnstopper i Tyskland og skatteparadiset Liechtenstein skranter.

NA24 - din næringslivsavis

For ifølge tysk politi blir nå Tysklands største skattesvindelsak rullet opp. Ifølge Süddeutsche Zeitung er verdier for rundt 3,4 milliarder euro, eller nærmere 27 milliarder kroner, gjemt i fyrstedømmet Liechtenstein.

LES OGSÅ: Tysk skattesjokk

Tyske banker involvert
Men tyske private banker og andre finansinstitusjoner skal også ha spilt en rolle i finansskandalen som nå rulles opp.

Til sammen skal rundt 50 finansstiftelser med store millionbeløp i euro være innblandet i saken, skriver avisen Süddeutsche Zeitung med henvisning til ikke identifiserte kilder som står etterforskningen nær.

Saken etterforskes for tiden i fem tyske delstater, skriver den anerkjente tyske avisen. I løpet av uka skal 70 av 700 planlagte husundersøkelser være gjennomført.

700 mistenkte
Over 700 personer er mistenkt i saken, mens 900 ransakingsordrer er forberedt, ifølge politikilder.

En av de mistenkte i saken er sjefen for det tyske postvesenet som skal ha begått underslag i millionklassen. Fredag trakk han seg fra sin stilling, etter 18 år i sjefsstolen. Den tyske stat eier 30 prosent av Deutsche Post.

LES MER: Trakk seg etter skattesnusk

Betalte 71 millioner
Og det er fyrstedømmet Liechtenstein som har kommet i søkelyset i denne saken. Landet har i flere år vært et skatteparadis for mange, men i løpet av etterforskningen har det kommet fram at en av landets største banker skal ha betalt millioner for informasjon om bankens kunder.

For et par år tilbake ble banken LTG frastjålet informasjon om kontoforholdene til flere tusen kunder, skriver Wall Street Journal. Det er en tidligere ansatt som skal ha tatt med seg informasjonen og solgt den videre til tyske myndigheter for 33 millioner kroner.

Tyske etterforskere hevder nå at banken har lagt 71 millioner på bordet for å få tilbake informasjonen om kundene og for at hele historien skulle dysses ned, skriver Wall Street Journal.

Liechtenstein på sin side hevder tyske myndigheter har brukt ulovlige metoder i sin etterforskning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere