NA24.no

Banker kritisk til politisnoking

Sist oppdatert:
Finansnæringen er sterkt kritisk til at politiet kan få innsyn i vanlig folks kjøp av valuta og pengeoverføringer over landegrensen.

Finansdepartementet vil gi politiet innsyn i et omfattende register med opplysninger om valutaveksling og pengeoverføringer i kampen mot hvitvasking og finansieringen av terror, skriver Dagens Næringsliv.

Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) og Sparebankforeningen er imidlertid bekymret for konsekvensen.

"En lovendring som foreslått vil gi en et betydelig antall ansatte tilgang på meget omtattende personopplysninger", skriver direktørene Arne Skaug i FNH og Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.

De fremhever videre at i et lite land som Norge med åpen økonomi vil et slikt register omfatte en betydelig andel vanlige transaksjoner.

Finansdepartementet vil endre politiets adgang til det såkalte valutaregisteret. Registeret oppbevarer navn, adresser og id-dokument for alle som kjøper valuta for mer enn 5000 kroner samt fører penger inn eller ut av Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere