NA24.no

Banker låner penger

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Amerikanske banker viser tegn på desperasjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det første større lånet fra den amerikanske sentralbanken er et faktum, etter at sentralbanken satte ned utlånsrenten forrige måned. Amerikanske banker hadde til og med onsdag lånt 7,2 milliarder dollar, melder sentralbanken sent torsdag, ifølge Marketwatch.

NA24 - din næringslivsavis

I gjennomsnitt lånte bankene 2,7 milliarder dollar daglig. Sentralbanken oppgir ikke hvem det er som låner penger. Men data indikerer at 4,9 milliarder dollar ble lånt fra sentralbankens filial i New York, 1,6 milliarder dollar fra avdelingen i Cleveland og 550 millioner dollar fra avdelingen i Richmond.

Siste utvei
Ved å låne penger til sentralbankens rentesats på 5,75 prosent indikeres det at noen amerikanske banker ikke klarer å få tak i de nødvendige midlene fra andre banker til sentralbankens rentenivå, som i snitt har ligget rundt fem prosent den siste uken.

Dette er den største totale billiglåningen siden rett etter terrorangrepene 11. september 2001.

Sentralbanken har oppfordret bankene til å benytte seg av muligheten for å bringe mer stabilitet inn i de hardt prøvede finansmarkedene og for å lette på kredittproblemene.

Veldig sjeldne
Slike lån er veldig sjeldne med unntak av ekstraordinære situasjoner, og disse blir ofte stigmatisert fordi markedsaktører antar at kun desperate situasjoner vil få bankene til å benytte seg av slike ordninger.

Ting kan dermed tyde på at bankene dermed ikke fikk midler fra andre steder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere