NA24.no

(Scanpix)

Banker ledet an i opptur

Sist oppdatert:
Håp om at banksituasjonen er bedre enn fryktet.

Etter et hvileskjær tirsdag, skjøt USA-børsene i været igjen onsdag. S&P 500 steg nær 2 prosent mens Nasdaq hang etter med en marginal oppgang.

Fokus er på bankene. Torsdag er det ventet at Obama-administrasjonen legger frem resultatene fra de såkalte stresstestene av de 19 største bankene.

Lekkasjer tyder på at en del banker vil bli bedømt som solide nok, mens kapitalbehovet for de andre ikke ser ut til å være større enn at markedet kan leve med det.

Ifølge Associated Press er American Express, JPMorgan Chase og Bank of New York Mellon blant bankene som ikke trenger mer kapital. Trolig vil derimot Bank of America, Citigroup og Wells Fargo trenge mer kapital, ifølge medierapporter.

Les mer: Trenger 220 mrd

Bankaksjene steg markant onsdag. Citigroup endte opp 17 prosent, Wells Fargo 16 prosent og Bank of America 5 prosent.

Lysglimt fra jobbmarkedet
På den positive siden begynner også arbeidsmarkedet å vise en stabilisering.

ADP-rapporten viser at det forsvant 491.000 nye stillinger fra lønningslistene i april. Det er langt bedre enn forventningene. I mars var fallet i sysselsettingen på 742.000. Økonomene forventet at sysselsettingen innen privat sektor ville falle med 645.000. Det viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Dagens rapport fra ADP er en indikasjon på hva som er i vente til fredag. Da kommer den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra de amerikanske myndighetene.

Les mer: Endelig en gladnyhet

Olje opp
Oljeprisen steg onsdag. Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI for levering i juni steg 4,6 prosent til 56,34 dollar på råvarebørsen i New York. Det er det høyeste nivået på nesten et halvt år.

Det skjer etter at ukentlige tall viste at råoljelagrene økte mindre enn ventet.

Les mer: Oljen over 55 dollar

Delindeksene for olje- og oljeserviceaksjer steg begge mer enn 3 prosent på børsen.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones +1,21% til 8.512,28

Nasdaq +0,28% til 1.759,10

S&P 500 +1,74% til 919,53

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere