*Nettavisen* Økonomi.

Banker til i Polen

DnB NOR dobler virksomheten i Polen.

22.12.06 09:14

DnB NOR kjøper 76,3 prosent av BISE Bank i Polen. Det er det deleide datterselskap DnB NORD som kjøper den polske banken og dermed dobles den polske virksomheten.

NA24 - din næringslivsavis

BISE Bank har sin virksomhet rettet inn mot privatkunder, små og mellomstore bedrifter og deler av offentlig sektor, mens DnB NORD i Polen i dag er en ren bedriftskundebank. BISE Bank har 780 ansatte og 46 filialer over hele Polen.

Det er franske Credit Cooperatif og polske ARP som selger sine eierandeler på henholdsvis 51,7 prosent og 24,6 prosent.

DnB NOR opplyser at kjøpesummen tilsvarer 3,3 ganger bokført egenkapital og verdsetter den polske banken til om lag 140 millioner euro.

Det endelige vederlaget kan være gjenstand for justering. Eksisterende aksjonærer i BISE har forkjøpsrett til de aksjene DnB NORD nå har avtalt å kjøpe. Kjøpet er avhengig av godkjennelse fra polske myndigheter. DnB NORD vil forhandle med de resterende aksjonærer med sikte på full overtakelse.

- DnB NORD er en viktig del av vår internasjonale satsing. Kjøpet av BISE Bank er en vesentlig utvidelse av virksomheten i Polen ved at vi nå også får en god posisjon i forhold til personmarkedet, offentlig sektor og små og mellomstore bedrifter, kommenterer konsernsjef Svein Aaser i DnB NOR.

Det er identifisert potensielle synergier på 8 millioner euro som kan realiseres i løpet av tre år, hovedsakelig fra av salg av DnB NORDs produkter til BISE Banks kunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.