NA24.no

Foto: RICHARD DREW (AP)

Bankgigant må ut med 10 milliarder

Morgan Stanley har inngått gigantforlik.

Investeringsbanken Morgan Stanley var en av aktørene som var sterkt innblandet i foranledningen til finanskrisen, som brøt ut i 2008.

I etterkant har banken fått flere søksmål kastet etter seg, og nå har banken inngått et milliardforlik med obligasjonsforsikringskonsernet MBIA, skriver Marketwatch.

Forliket gjør at Morgan Stanley vil bokføre et tap på 1,8 milliarder dollar, eller nærmere ti milliarder kroner, i fjerde kvartal.

Søksmålene gjelder saker som omhandler såkalte Credit Default Swaps (CDS), eller kredittapsforsikiringer. Dette relaterer seg til boligboblen i USA, som var foranledningen til finanskrisen.

Til tross for det store tapet, mener Morgan Stanley at det vil løse opp kapital for selskapet.

- Forliket har den effekten at det reduserer risikovektede eiendeler og det vil frigjøre omtrent 5 milliarder dollar i kapital under rammeverket Basel III, noe som øker vår kjernekapital, sier selskapet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere