NA24.no

Bankguru under hammeren

(Scanpix)
Hoster du opp nok penger, kan du få spise middag med USAs tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nettsiden charitybuzz.com har startet en kjendisauksjon der inntektene går til menneskerettighetsforkjemperorganisasjonen Robert F. Kennedy Memorial.

NA24 - din næringslivsavis

Auksjonens vinner får sammen med tre andre enten spise frokost eller drikke te med Alan Greenspan og hans kone, NBC-korrespondenten Andrea Mitchell. Stedet hvor herligheten skal foregå er hotellet Four Seasons i Washington.

100.000 foreløpig
Prisen for å kunne plukke opp noen økonomiske tips av mannen som regnes som USAs kanskje dyktigste sentralbanksjef er derimot ikke billig. Auksjonen startet på 10.000 dollar, men det foreløpig høyeste budet er i øyeblikket på 16.000 dollar, eller rundt 99.000 kroner.

Dette budet er imidlertid vekslepenger for en del av aktørene på Wall Street som nok kunne tenke seg å få utvekslet noen ord med den aldrende bankguruen.

Selv om han ikke lenger er sentralbanksjef er han fortsatt en mann med mye innflytelse. I slutten av februar ymtet Greenspan om at det var en tredjedels sjanse for at den amerikanske økonomien var på vei mot resesjon, og uttalelsen hans skal ha vært medvirkende på aksjefallet som skjedde på de amerikanske børsene i denne perioden.

Auksjonen blir avsluttet 6. april.

Ikke alene
En annen finansguru som også auksjonerer bort deler av sin tid, er verdens nest rikeste mann, Warren Buffett. Syv år på rad har han auksjonert bort en lunsj der inntektene gåt til Glide Foundation, et selskap som hjelper de hjemløse i San Francisco og som Buffets avdøde kone var engasjert i.

I fjor endte vinnerbudet på utrolige 3,8 millioner kroner.

Les mer her: Tidenes dyreste lunsj

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere