Bankhåp gir børsglede

Foto: (Getty Images)

- Et midlertidig oppsving av tillit, ifølge analytiker.

23.02.09 08:41

De asiatiske aksjemarkedene steg mandag på spekulasjoner om at amerikanske myndigheter kommer til å øke sin eierandel i finanskonsernet Citigroup.

NA24 - din næringslivsavis

Investorene håper dette vil redusere risikoen for en bankkollaps og dermed redusere en enda dypere global resesjon.

Citigroup
Hongkongs største bank, Hang Seng Bank Ltd., steg 2,3 prosent etter at avisen Wall Street Journal skrev at Citigroup har foreslått for amerikanske myndigheter at de kan gjøre om en stor porsjon av sine preferanseaksjer til ordinære aksjer i en transaksjon som ikke skal koste skattebetalerne mer penger.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I Sør-Korea løftes Samsung Electronics 3,7 prosent mens kinesiske Poly Real Estate Group steg 6,5 prosent etter at de to landene bestemte å utvide stimulansetiltakene.

Midlertidig oppsving
- Det er et midlertidig oppsving av tillit. Myndighetene har ikke tenkt å la megabankene falle, Markedet insisterer på at uansett hva som skjer, så vil myndighetene steppe inn for å redde de, sier analytiker Nicole Sze i Bank Julius Baer & Co til Bloomberg News.

Morgan Stanleys sammenveide regionindeks for Asia og Stillehavet stiger 1 prosent til 76,75 poeng, etter å ha vært ned 1,1 prosent tidligere på dagen.

De fleste indeksene steg mandag, ledet av Kospi i Sør-Korea, mens Nikkei 225 falt 0,5 prosent etter at bankkonsernet SFCG gikk konkurs.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.