*Nettavisen* Økonomi.

Bankkjempe greier ikke å innfri

Lloyd Blankfein, CEO Goldman Sachs Group, Jamie Dimon, CEO JPMorgan Chase, John Mack, styreformann Morgan Stanley, Brian Moynihan, CEO Bank of America Foto: KEVIN LAMARQUE (Scanpix)

Bank of America med nytt kvartalstap.

20.01.10 13:39

Bank of America, som er den tredje amerikanske storbanken som legger frem resultater for fjerde kvartal i fjor, fikk et resultat på minus 5,2 milliarder dollar, eller minus 60 cents per aksje.

Det var ventet at banken skulle få et resultat på minus 3,87 milliarder dollar, eller minus 52 cents cent per aksje, ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters.

Ekskludert for utbytte og bankkonsernets tilbakebetaling av TARP-midler fra myndighetene på 4,0 milliarder dollar, var nettoresultatet på minus 194 millioner dollar.

Bankkonsernet melder om driftsinntekter på 25,08 milliarder dollar, mens det var ventet driftsinntekter på 26,84 milliarder dollar.

Bankkonsernet tok avsetninger på 10,1 milliarder dollar for kredittrelaterte tap i løpet av kvartalet. Det er mindre enn snittet i de foregående tre kvartalene, som har vært på 12,8 milliarder dollar. Skuffende
- Selv om det er skuffende å rapportere et underskudd for fjerde kvartal var det en rekke viktige prestasjoner verdt å merke seg, sier administrerende direktør og president Brian T. Moynihan i en pressemelding fra banken.

- Først og fremst har vi nedbetalt det vi skylder, inkludert renter, til amerikanske skattebetalere for TARP investeringen. For det andre har vi tatt viktige steg for å styrke vår balanse gjennom vellykkede aksjeutvidelser. Og for det tredje, alle våre ikke-kredittrelaterte virksomheter har gitt et positivt bidrag til våre resultater, sier Moynihan.

Tegn til bedring
Videre sier konsernsjefen at når de ser på 2010 er de oppmuntret av tegn til bedring i økonomien.

- Vi har sett tegn til stabilisering av våre kredittkostnader, spesielt for konsumrelaterte bedrifter. Når det er sagt, er de økonomiske forholdene fortsatt skjøre og vi forventer fortsatt høy arbeidsledighet, noe som vil bidra til å hemme husholdningenes forbruk og vekst, sier konsernsjefen.

Videre skriver konsernet at resultatene i fjerde kvartal gjenspeiler fortsatt økende kredittkostnader, men lavere enn i tredje kvartal 2009.

- Mens netto renteinntekter falt fra samme periode året før som følge av lavere porteføljenivåer og redusert låneetterspørsel steg andre inntekter kraftig på grunn av en bedring i trading og betydelig høyere inntekter fra investerings-og meglertjenester, aksjeinvesteringer og investeringsbankvirksomhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag