NA24.no

Foto: AP/Scanpix

Bankkjempe på nye kontinenter

DnB Nor posisjonerer seg for shipping og fisk.

DnB Nor vil åpne filial i Santiago i Chile og representasjonskontorer i Pireus i Hellas og den indiske byen Mumbai, melder konsernet i en børsmelding tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Satsingen er en del av DnB Nors internasjonale vekststrategi. Etableringene styrker den lokale oppfølgingen av eksisterende kunder innen skipsfart, energi og fiskeri, samtidig som det åpner nye forretningsmuligheter for oss som bank, sier konserndirektør Leif Teksum.

Hellas
Kontoret i Pireus vil betjene skipsfartskunder i og utenfor Hellas. Innen skipsfinansiering er bankkonsernet blant verdens ledende banker og opererer i et globalt marked. Hellas er verdens største skipsfartsnasjon, og konsernet har allerede i dag et betydelig antall greske kunder.

- Etableringen i Pireus styrker grunnlaget for videre vekst både i det greske skipsfartsmarkedet og internasjonalt, sier Teksum.

India
Kontoret i Mumbai vil primært betjene kunder innen skipsfart og energi.

- India er en raskt voksende økonomi med en gjennomsnittlig årlig BNP-vekst de siste fem årene på rundt 7,8 prosent. DnB NOR betjener allerede i dag indiskbaserte selskaper innen skipsfart, offshore, logistikk og energi. Stadig flere norske selskaper etablerer seg i India og foretar investeringer på DnB NORs satsingsområder, sier Teksum.

Chile
Kontoret i Chile vil primært betjene kunder innen fiskeri og havbruk, men også innen skipsfart og energi i Chile og nærområdet.

- DnB NOR har i dag en representant i Brasil og Chile som betjener bankens kunder i Sør-Amerika. Det vil nå bli åpnet filial i Chile, mens representasjonen i Brasil videreføres som i dag.

Alle etableringene forutsetter tilslutning fra respektive lands myndigheter og planlegges gjennomført i løpet av 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere