*Nettavisen* Økonomi.

Bankkunder forsøkt hacket

Foto: (Fokus Bank)

Bankkort fra hele landet førsøkt misbrukt etter tyveri av kortnummer.

25.08.11 12:32

- Vi vet at det er blitt gjort forsøk på å hacke seg inn på bankkontoer til 29 av våre kunder. Men dette er fortsatt såpass nytt for oss, så vi kan ikke utelate at det kan være flere som har blitt utsatt for dette, sier kommunikasjonsdirektør, Bjørn Langli, til Nordlys.

De 29 bankkundene er spredt over hele landet, men Nordlys har fått tips om svindelforsøket fra en berørt kunde med tilhørighet i Tromsø.

Han ble onsdag morgen oppringt av banken med beskjed om at en eller flere aktører i England hadde forsøkt å hacke seg inn på kontoen hans. De fortalte samtidig at flere kunder var utsatt for samme forsøk.

Sperret
- De berørte kundene vi har fått oversikt over er alle blitt kontaktet og gitt beskjed om at vi av sikkerhetsmessige årsaker har måttet sperre bankkortene deres, sier Langli.

- Det som er helt sikkert er at kundene våre ikke er ansvarlige for at kontonumrene har kommet på avveie, og de skal ikke lide noe tap, sier Langli til Nordlys.

- Det er fortsatt såpass kort tid siden vi ble kjent med hackingforsøket, men så langt tyder ting på at de som har fått tilgang til kontonumrene ikke har lyktes med å tappe de for penger.

- Uansett har vi av sikkerhetsmessige årsaker valgt å sperre de berørte bankkortene, og disse kundene vil få tilsendt nye kort, avslutter Langli.

Hacking i USA
Kommunikasjonsrådgiver Stian Arnesen hos Fokus Bank opplyser til Nettavisen at deres sikkerhetsfolk nå har funnet kilden.

- Det gjelder en amerikansk nettside som ble hacket tilbake i 2009/2010. Hackerne fikk da hentet ut masse data som de senere har solgt videre i nummerserier, som kakestykker, sier Arnesen til Nettavisen.

Kan være isolert
Foreløpig er det ingen ting som tyder på at kunder også i andre banker er rammet.

Informasjonssjef Thomas Sevang hos Nordea sier til Nettavisen at dette dessverre er slikt som skjer, og at bankene normalt varsler hverandre når slike hendelser inntreffer.

Har din konto blitt forsøkt hacket? Tips oss her

Les flere saker hos: Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.