*Nettavisen* Økonomi.

Bankran eller svindel?

Foto: (Scanpix)

Det bisarre bankranet minner om en Hollywood-film.

19.11.07 22:37

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

For nesten to måneder siden ble en bankfilial i Hollywood tilhørende bankkjempen Wachovia utsatt for et merkelig ran. En av bankens ansatte Christopher William Ferreira satt da urørlig utenfor banken med en ellevill historie å fortelle, ifølge Miami Herald.

NA24 - din næringslivsavis

Han hevdet at to maskerte menn med pistoler og en kvinne hadde bortført han og hans kjæreste fra deres hjem, festet en bombe til brystet hans og forlangt at han skulle rane banken. Ferreira fikk tak i 25.000 dollar som han angivelig ga til kidnapperne slik at kjæresten ble løslatt.

Falsk bombe - byttet borte
Politiet hentet inn bombeeksperter ettersom bomben virket ekte. Selv om politiet kom frem til at bomben var uekte står igjen nå med flere spørsmål enn svar.

Ingen anklager har blitt rettet mot Ferreira eller andre for den sakens skyld. Politiet har ikke funnet noen vitner til bortføringen, Ferreira gikk mot banken der det ikke fantes videokameraer og de angivelige kidnapperne er ikke funnet.

- Det eneste vi vet er at han gikk inn med en falsk bombe, tok pengene og at pengene er borte. Men var kjæresten hans holdt fanget med en pistol? Ble pengene gitt til en kriminell? Ble han noen gang holdt fanget i sitt hus? Vi aner ikke, sier politiets talsmann Tony Rode, ifølge avisen.

Paret forlot, ifølge naboen, naboen leiligheten de bodde i en uke etter hendelsen før de kom tilbake et par dager for så å dra igjen. Denne gangen for godt.

Flere tusen ran i året
FBI er nå koblet inn i saken som er en av de merkeligste som har vært i USA.

- Det er litt urovekkende ar det ikke dukket opp mer konkret informasjon om gjerningsmennene. Summen er ikke stor. Kanskje for et typisk bankran, men ikke for ett med tyveri og kidnapping, sier professor i sikkerhetsstyring Robert McCrie, ifølge avisen.

Bankran er et utbredt problem i det amerikanske samfunnet. I fjor alene ble over 7.000 amerikanske banker ranet, ifølge FBI. I mesteparten av bankranene ga tyvene, i god Hollywood-stil, en lapp med instruksjoner til bankansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.