NA24.no

Direktør Gunn Wærsted i Nordea (bildet) og leder Torsten Østensen for Private Banking i Nordea tar et oppgjør med norsk sparekultur.
Direktør Gunn Wærsted i Nordea (bildet) og leder Torsten Østensen for Private Banking i Nordea tar et oppgjør med norsk sparekultur. Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Banksjefer slakter norske bankkunder

Sist oppdatert:
Banktopper tar et oppgjør med norsk sparekultur.

Leder Torsten Østensen for Private Banking Nordea og administrerende direktør Gunn Wærsted i Nordea  tar et oppgjør med norsk sparekultur. Det skriver dn.no.

Begge peker på at norske husholdninger har over 1000 milliarder kroner som forvitrer på bankkontoer.

- Jeg har ikke sett noen nordmenn som har blitt rike av å spare på konto, sier Østensen til dn.no.

Østensen og Wærsted mener sparekulturen i Norge må endres. For de fleste nordmenn setter sparepengene sine på bankkonto eller sparer i eiendom.

Resulatatet av at nordmenn har over 1.000 milliarder på bankkonto er gradvis redusert kjøpekraft.

- Du må ha en rente på minst fire prosent for i det hele tatt å beholde kjøpekraften etter inflasjon og skatt. Vår beste innskuddsrente nå er 2,5 prosent. Hvis du sparer på konto i bank, beholder du ikke kjøpekraften. Den vil sakte men sikkert bli redusert, sier Wærsted til dn.no.

Til sammenligning var innskuddsrenten i 2008 på 5,2 prosent, mens den i dag er 2,5 prosent.

Østensen og Wærsted mener norske politikere har bestemt at det skal være fordelaktig med gjeld. De mener at det er naturlig at nordmenn foretrekker gjeld når det er fradrag for gjeldsrenter, skatt på formue og en gunstig behandling av eiendom i formueskattberegningen.Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere