NA24.no

Foto: Michael Probst (AP)

Bankskandale under opprulling

Sist oppdatert:
Tysklands største bank skal ha overvåket styremedlemmer og enkeltinvestorer.

I Tyskland er det under opprulling noe som har potensiale til å bli en ny overvåkingsskandale. Denne gangen er det Deutsche Bank som spiller hovedrollen.

NA24 - din næringslivsavis

Banken skal ha hyret inn privatetterforskere for å overvåke en rekke av toppene og styremedlemmene i selskapet. Årsaken til overvåkingen var å finne mulige lekkasjer fra selskapet.

Opplysningen kommer etter at den tyske telekomkjempen Deutsche Telekom og Deutsche Bahn har vært involvert i samme typen operasjoner. Også her har enkeltpersoner i selskapet forsøkt å finne mulige lekkasjer eller mulig korrupsjon.

Sparket ut
Under etterforskningen av overvåkingskandalen har Deutsche Banks leder for IR og bankens sikkerhetssjef, blitt sparket ut. Disse skal ha ledet overvåkingen av ansatterepresentanten i bankens styre, Gerald Herrmann. I 2001 var han mistenkt for lekkasjer, men han har nå fått en uforbeholden unnskyldning fra banken, skriver diverte utenlanske medier..

Vise-konsernsjef Hermann-Josef Lamberti skal være den andre overvåkiningen folk i banken har foretatt, men dette er ikke bekreftet av Deutsche Bank. Et tredje tilfelle er advokaten og aksjonæren Michael Bohndorf, som i 2006 stilte en rekke kritiske spørsmål til bankens ledelse. Dette førte umiddelbart til at en overvåkning ble satt inn mot advokaten.

Meget alvorlig
Selv om overvåkningen så langt ser ut til å dreie seg om en håndfull tilfeller over flere år, tas opplysningen om saken meget alvorlig i Tyskland. I Deutsche Banks hjemstat Hesse har politiet blitt bedt om å vurdere å etablere en straffesak om forholdet.

I tillegg til dette kan opplysningen ramme Deutsche Banks kundeforhold. Med bakgrunn i landets historie, er tyskere flest også meget skeptiske til bedriftsovervåking og uautorisert bruk av dataopplysninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere