Bankskrell på Wall Street

LABER STEMNING: Amerikanske børser ventes ned fra start mandag.

LABER STEMNING: Amerikanske børser ventes ned fra start mandag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Storbank faller kraftig på New York-børsen etter skuffende resultater.

19.10.15 15:37

Pilene pekte mot en svak start på Wall Street mandag.

Investorene retter blikket mot skuffende kvartalsresultater fra storbanken Morgan Stanley, som faller kraftig i tidlig handel.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,34 prosent, S&P 500 faller 0,36 prosent og Nasdaq er ned 0,18 prosent.

Bankskrell
Før børs mandag er Morgan Stanley blant de som har rapportert. Resultatene skuffer, noe som sender aksjen ned 6,4 prosent i tidlig handel.

For tredje kvartal fikk storbanken et nettoresultat på 1,02 milliarder dollar, ned fra 1,69 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

Per aksje var det justerte resultatet på 42 cent, mens analytikerne i en undersøkelse fra Thomson Reuters hadde ventet 62 cent, skriver The Wall Street Journal.

Samtidig falt inntektene til 7,77 fra 8,91 milliarder dollar. Justert omsetning var på 7,33 milliarder dollar, også det svakere enn ventet.

Spår laber resultatsesong
Samtidig som resultatene for tredje kvartal tikker inn, har den brede S&P 500-indeksen hentet inn deler av den bratte korreksjonen på sensommeren.

Fra bunnen av korreksjonen er indeksen opp nær ni prosent, men ligger fortsatt i rødt for året så langt.

- For det amerikanske markedet er resultatsesongen og forventningene til Feds renteøkning de viktige kortsiktige faktorene. Forventningene er fortsatt lave for selskapsresultatene og globale selskaper lider fortsatt fra en sterk dollar, sier investeringsdirektør Otto Waser i R&A Group Research & Asset Management til Bloomberg.

Ifølge nyhetsbyrået skal 118 av S&P 500-selskapene levere kvartalsresultater denne uken. For kvartalet er det ventet at selskapenes inntjening vil falle med 6,7 prosent, ledet av fall innen sektorene energi og materialer.

Kina bremser
Fra Kina er det sluppet ny statistikk som bekrefter nedbremsingen i verdens nest største økonomi, men som likevel er bedre enn fryktet.

I årets tredje kvartal hadde Kina en økonomisk vekst på 6,9 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor, viser tallene fra Kinas nasjonale statistikkbyrå.

Les mer: Svakeste Kina-vekst siden 2009

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.