*Nettavisen* Økonomi.

Banktopp til Fredriksen

Shippingnestor og bankmann får nøkkelrolle hos John Fredriksen.

Den tidligere shipping- og offshoresjef Hans Petter Aas i DnB Nor Markets går inn i rollen som styreformann i reder John Fredriksens skipspool Ship Finance.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Storfornøyd
Hans Petter Aas var nesten 20 år i DnB Nor og annonserte på sommeren i fjor at han trakk seg tilbake. Han skulle få bedre kontroll på sin fritid og pensjonere seg.

- Jeg er svært fornøyd å bli utnevnt til styreformann. Ship Finance er en av de største eierne av skip I verden med en diversifisert skipsflåte og en stor backlogg, sier han i en melding, og legger til at man opplever turbulente tider i både shipping- og bankmarkedet.

- Jeg er overbevist at Ship Finance vil kunne høste fordelen av interessante investeringsmuligheter som kommer som følge av det, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les også: Pløyer penger inn i shipping

200 milliarder
Det er ingen hvem som helst Fredriksen nå henter.

Bankkonsernene DnB Nor og Nordea har vært to av de mest sentrale spillerne i finansieringen av shipping de siste årene. Aas var sjef for førstnevnte med et globalt team på over 100 personer plassert i alle verdens hjørner.

- Vi tok den posisjonen etter at de amerikanske bankene trakk seg tilbake og ville bli mer investmentbanker, sa han til NA24 i fjor sommer på en konferanse i New York.

- Vi har kompetanse, plasseringsevne og gode organisasjoner som jeg tror mange andre misunner oss, forsatte han.

Aas hadde da vært med på å skaffe rundt 200 milliarder dollar til skipsindustrien de siste ti årene.

NA24 spurte han hvem som hvem som var shippingkongen i verden og han svarte meget raskt; ja, det er John Fredriksen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ut med Trøim
Ship Finance ble etablert i 2003. Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim har vært styreformann helt til september 2007. Han har siden den gang vært medlem i styret, men går nå ut. John Fredriksens datter Cecilie sitter også i styret.

Craig H. Stevenson Jr. har vært styreleder men går nå ut av styret, og sier i en kommentar at han skal fokusere på sin egen forretning med Diamond S Shipping Inc.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.