NA24.no

Banktopp til Fredriksen

Shippingnestor og bankmann får nøkkelrolle hos John Fredriksen.

Den tidligere shipping- og offshoresjef Hans Petter Aas i DnB Nor Markets går inn i rollen som styreformann i reder John Fredriksens skipspool Ship Finance.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Storfornøyd
Hans Petter Aas var nesten 20 år i DnB Nor og annonserte på sommeren i fjor at han trakk seg tilbake. Han skulle få bedre kontroll på sin fritid og pensjonere seg.

- Jeg er svært fornøyd å bli utnevnt til styreformann. Ship Finance er en av de største eierne av skip I verden med en diversifisert skipsflåte og en stor backlogg, sier han i en melding, og legger til at man opplever turbulente tider i både shipping- og bankmarkedet.

- Jeg er overbevist at Ship Finance vil kunne høste fordelen av interessante investeringsmuligheter som kommer som følge av det, sier han.

Les også: Pløyer penger inn i shipping

200 milliarder
Det er ingen hvem som helst Fredriksen nå henter.

Bankkonsernene DnB Nor og Nordea har vært to av de mest sentrale spillerne i finansieringen av shipping de siste årene. Aas var sjef for førstnevnte med et globalt team på over 100 personer plassert i alle verdens hjørner.

- Vi tok den posisjonen etter at de amerikanske bankene trakk seg tilbake og ville bli mer investmentbanker, sa han til NA24 i fjor sommer på en konferanse i New York.

- Vi har kompetanse, plasseringsevne og gode organisasjoner som jeg tror mange andre misunner oss, forsatte han.

Aas hadde da vært med på å skaffe rundt 200 milliarder dollar til skipsindustrien de siste ti årene.

NA24 spurte han hvem som hvem som var shippingkongen i verden og han svarte meget raskt; ja, det er John Fredriksen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ut med Trøim
Ship Finance ble etablert i 2003. Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim har vært styreformann helt til september 2007. Han har siden den gang vært medlem i styret, men går nå ut. John Fredriksens datter Cecilie sitter også i styret.

Craig H. Stevenson Jr. har vært styreleder men går nå ut av styret, og sier i en kommentar at han skal fokusere på sin egen forretning med Diamond S Shipping Inc.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere