*Nettavisen* Økonomi.

Bannlyser short-salg

England følger opp SECs beslutning fra i går med noe enda mer drastisk.

Onsdag skrev NA24 at de amerikanske kredittmyndighetene besluttet å bøtelegge short salg av aksjer for å berolige markedene. I dag følger engelske kredittmyndigheter etter med en enda mer drastisk avgjørelse.

NA24 - din næringslivsavis

Det var såkalt «abusive short selling» de amerikanske kredittmyndighetene, SEC, ville ha en slutt på, ifølge en melding onsdag. Begrepet går ut på at man nå fysisk må låne aksjen for å handle short, og dermed ikke kun låne aksjen fiktivt.

Nå går engelske kredittmyndigheter (FSA) enda strengere til verks og bannlyser all short-handel av finansaksjer. Avgjørelsen kommer som et resultat av den globale finansuroen som har preget verdensmarkedene de siste dagene.

Det er frem til og med 16. januar 2009 denne regelen foreløpig vil gjelde, men vil også bli betraktet på nytt etter 30 dager.

- Vi ser fortsatt på short salg som en legitim investeringsteknikk under normale omstendigheter, men dagens ekstreme tilstander vil forbudet føre til stabilitet i finansmarkedene, sier FSA i sin pressemelding.

Short salg generelt er en form for aksjehandel der investor låner aksjer, for så å selge den. Hvis aksjen faller i verdi, tjener investor på å kjøpe den etter kursfallet, for så å levere den tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.