NA24.no


PEKER SEG UT: Vladimir Putin og Barack Obama.
PEKER SEG UT: Vladimir Putin og Barack Obama. Foto: Andrew Harnik (AP Photo / NTB scanpix)

Barack Obama er verdens mest populære statsleder

Og dette tjener han og de andre toppene.

Barack Obama har muligens mistet noe av populariteten på hjemmebane, men han er desto mer populær rundt om i verden.

WIN/Gallup har spurt 63.000 mennesker i direkte-intervju, via internett og telefon i 65 land, hvem de anser som den mest og den minst populære lederen av 10 navngitte statsledere. Mens Obama anses som den beste av 59 prosent, er 29 mot – noe som gir han en score på 30. Det er et godt stykke foran neste leder – Tysklands Angela Merkel. Hun favoriseres av 42 prosent, mens 29 ikke anser henne som en god leder – noe som gir henne en score på 13.

Neste på listen er britenes David Cameron, den franske presidenten Francois Hollande, Narenda Modi i India og Xi Jinping i Kina.

LES også: Trump sjokkerer med Putin-svar
OG her: Putin: – Donald Trump er svært begavet

Så kommer Russlands Vladimir Putin, som er populær i hjemlandet – men er den som anses ellers rundt i verden som den minst populære statslederen. Han blir fulgt av Salman al Saud i Saudi-Arabia og Hassan Rouhani i Iran.

- Det er to statsledere som er mer lagt merke til enn de andre. Mens president Obamas popularitet har dalt på hjemmebane de siste årene, er han i verdenssammenheng den mest populære. President Putin er på den andre siden godt likte hjemme, mens hans rykte ellers i verden er mindre i favør, sier president Jean-Marc Leger i WIN/Gallup International.

TYSKLANDS FORBUNDSKANSLER: Angela Merkel.

LES også: Russland er klar for å samarbeide med USA for å knuse IS

Populariteten er derimot ikke proporsjonal med inntekten, dersom man tar Statistas tall til etterretning.

Barack Obama topper også inntekts-listen for de ti statslederne, med sine nærmere tre millioner årlig. Angela Merkel har en lønn på drøye halvannen million, det samme har Cameron. Hollande har noen tusen mindre, mens Putin ikke når helt millionen. Xi Jinping har en lønn på rundt 150.000 i året.

Topper gjør uansett Lee Hsien Loong i Singapore, med en oppgitt årslønn på drøye 12 millioner.

Hva lederne har av andre goder, som nok av mange vil oppfattes som inntekt, er ikke tatt med i beregningen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere