NA24.no

Barbie skuffer aldri

Sist oppdatert:
Leketøysgiganten Mattel doblet bunnlinjen i andre kvartal.

Til tross for fallende inntjening steg nettoresultatet i andre kvartal til 21,5 millioner dollar. Dette innebærer en økning på 12 millioner dollar i forhold til første kvartal.

NA24 – din næringslivsavis

Kvartalstallene for Mattel, som er meste kjent for å produsere Barbie-dukken, overrasker flere analytikere, skriver BBC.

-Dersom selskapet kan levere voksende overskudd ved tilbakegang i salg – utelukkende ved hjelp av innsparingstiltak, tenk da på hva det kan gjøre når salgstallene stiger igjen, sier Chris White i Wedbush Securities.

En del av forklaringen for det voksende overskuddet ligger nettopp i at konsernet har evnet å skjære kraftig i kostnadene sine. Spesielt salgs- og markedsføringsbudsjetter har fått unngjelde, melder epn.dk

Resultatet fra Mattell rundet av en uke der mange store amerikanske konserner har kunnet legge frem positive kvartalsregnskaper på tross av de stramme økonomiske tidene.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere