NA24.no

Bård Eker under etterforskning

Foto: Kallestad, Gorm
Sist oppdatert:
Den høyprofilerte Saab-kjøperens båtselskap trukket inn i korrupsjonssak.

Ifølge Dagens Næringsliv er Ekers Hydrolift-selskap trukket inn i etterforskingen av reklamegründeren Svein Kvarving. Årsaken er at Hydrolift solgte en luksusbåt til Kvarving og hans salgssjef i 2004. Eker ønsker ikke å kommentere saken overfor DN, men det er klart at skattemyndighetene mener at båtsalget og bokføringen ikke har skjedd i tråd med regelverket.

Reklamegründeren Svein Kvarvings selskap Screen Media hadde rettigheter til reklameplass på norske flyplasser. Skattemyndighetene mente at Kvarving og salgssjefen ga bort flyplassreklame mot at de fikk kjøpe Hydroliftbåten til en sterkt rabattert pris.

- Vi mener å kunne bevise at de to fikk en unormalt stor rabatt da de kjøpte en båt av Hydrolift. Underprisingen kom ikke Screen Communications til gode og vises heller ikke i selskapets regnskaper, sier aktor i korrupsjonssaken mot Kvarving, Per Morten Schjetne, til DN

Båten til Kvarving hadde en listepris på 610.000 kroner, men ble solgt for 350.000 kroner fra Ekers Hydrolift.

Nordmannen Bård Eker har den siste tiden kommet på de fleste folks radar etter at han, sammen med den svenske bilprodusenten Koenigsegg, har lagt inn bud på svenske Saab. Eker & Co. er nå svært nære å få gjennomført oppkjøpet, etter at den kinesiske bilprodusenten Beijing Automotive Industry Holdings gikk inn i Saab-konsortiet til Koenigsegg og Eker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere