Gå til sidens hovedinnhold

- Bare ett rentehopp igjen

Er du lei stadige renteøkninger? Her er gode nyheter.

Sjeføkonom Jan Andreassen i Terra Securities har finregnet på estimatene for Norges Banks rentebane fremover, og venter nå at neste rentehopp utsettes til neste år.

Og at dét blir det siste på en god stund.

NA24 - din næringslivsavis

- Det ser nå ut som om den neste rentehevingen kan komme i første kvartal neste år, ikke i desember slik vi tidligere la til grunn. Vi avslutter i så fall året med en foliorente på 5,0 prosent, skriver sjeføkonomen i sin ukentlige valutarapport.

Andreassen vektlegger at kronekursen har styrket seg uventet raskt i løpet av høstukene, og den samlede pengepolitikken som tar hensyn til både valutakursbildet og rentenivået må sies å være stram.

Stopper på 5,25
Terra-økonomen mener også å tyde at sentralbanksjef Svein Gjedrem har hintet om at rentebanen skal nedjusteres når neste pengepolitiske rapport legges frem 31. oktober.

Dermed slutter Jan Andreassen seg til rekken av økonomer som venter en nedjustert rentebane fra Norges Bank. Både Nordea Markets og Handelsbanken har endret sine estimater de siste ukene.

LES MER: Tror rentetempoet går ned

LES MER: Jekker ned rentetoppenTopp i januar

- Sentralbanksjef Svein Gjedrems seneste presseutspill synes vi bekrefter vår antakelse om vi får en lavere rentebane ved neste korsvei enn det Norges Bank la frem i juni, men akkurat hvor han stopper med sine renteløft er ikke godt å si. Vi legger til grunn at foliorenten topper på 5,25 prosent i januar 2008, skriver Andreassen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar