*Nettavisen* Økonomi.

Bare seks av ti Nav-topper har fast jobb

NAV: Fire av ti direktører er midlertidige. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Fire av ti Nav-direktører er midlertidig ansatt.

04.05.15 22:49

Av NAVs ledergruppe på ti personer, som styrer etaten med 19.000 ansatte, er det bare seks av ti som er fast ansatt. De fire andre sitter som konstituerte eller fungerende direktører, skriver Dagens Næringsliv.

Eter diverse oppsigelser og kabaler innad i Nav, mangler NAV-etaten en permanent sjef, det samme gjelder ikt, ytelse og styrings-avdelingene. I sistnevnte tar Geir Axelsen over direktørjobben 1. juli.

LES også: Derfor fikk Nav-direktøren sparken
OG her: Kjersti Monland (54) overtar som NAV-direktør

- Jeg tror vi må si at situasjonen har fått alvorlige konsekvenser allerede. Den nåværende situasjonen med bare midlertidige ledere skaper ikke et ledelsesvakuum: den er resultat av et ledelsesvakuum som har eksistert i flere år fra eierens side, sier han og peker helt tilbake til opprettelsen av Nav, som førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved institutt for ledelse og administrasjon på BI.

Konstituert Nav-direktør Kjersti Monland påpeker at det er snakk om en komplisert kabal, men at det allerede er ansatt nye og det vil bli ansatt nye i direktør-stillingene. Monland sier også at de som sitter i stillingene nå har lang fartstid i Nav, og at det derfor fungerer rimelig godt slik situasjonene er nå.

LES også: Over 5.000 klager på Nav i fjor

Klikk på bildet for å forstørre.

MIDLERTIDIG: Kjersti Monland er fungerende NAV-direktør. Foto: Nyebilder.no


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.