NA24.no

Foto: Scanpix

Barn fryktes E.coli-smittet

Sist oppdatert:
Et barn på under fem år er innlagt på Ullevål sykehus trolig smittet av E.coli.

Barnet fra Akershus ble først innlagt på Akershus universitetssykehus med det såkalte HUS (hemolytisk-uremisk syndrom). Noe som mest sannsynlig skyldes E.coli-bakterien.

Se TV 2 Nyhetene her

Torsdag ble barnet overført til Ullevål sykehus, og ligger nå til observasjon.

- Tilstanden til barnet var da ikke alvorlig, men vi valgte å overføre det til Ullevål for å kunne gi den nødvendige behandlingen, sier kommunikasjonssjef ved Akershus universitetssykehus, Bjørn Erling Christiansen, til Nettavisen.

Han vil imidlertid ikke si noe nærmere om barnets alder eller kjønn.

- Alt jeg kan si er at det var under fem år, opplyser Christiansen.

Leter etter smittekilden
– Den vanligste årsaken til HUS er en variant av E.coli-bakterien, opplyser pressekontakt Therese Øgaard hos Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet er nå i full gang med å finne smittekilden. I samarbeid med det lokale helsetilsynet er de nå i full gang med å kartlegge hva barnet har spist og hvor det har vært.

Det er bare to dager siden en toåring ble innlagt på St. Olavs hospital med E.coli-smitte. Også dette barnet hadde pådratt seg HUS.

Ikke sikre
Avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet kan imidlertid ikke si med sikkerhet at sykdommen skyldes E.coli.

– Med den informasjonen vi har så langt, kan vi ikke si om dette tilfellet har sammenheng med det tidligere meldte tilfellet fra Møre- og Romsdal, skriver han på Folkehelseinstituttets nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere