NA24.no

(BMW)

Barn med ADHD? Få en gratis BMW

Sist oppdatert:
Tusenvis av britiske familier får betalt egen bil av staten gjennom den statlige ordningen “motability”. Hvorfor? Fordi de har barn med diagnosen ADHD.

Over en halv million mennesker får i dag egen bil betalt av staten. Landets arbeids- og pensjonsminister Iain Duncan Smith er sjokkert etter en utredning som viser at så mye som 3000 foreldre til barn med ADHD nyter godt av ordningen, som er ment for å sikre mobiliteten til funksjonshemmede. Han fokuserer nå på å sette en stopper for ordningen, i en spareplan initiert av regjeringen.

Motability ble først lansert i 1978 på en håndfull spesialbygde kjøretøyer for funksjonshemmede. I dag styrer altså staten den største bilflåten i Storbritannia. Det er et statlig organ, men styres på samme måte som et ordinært firma, og direktøren tjener nesten ti millioner kroner i året. Internettsiden deres gir tips for hvordan du kan bruke ordningen for å luksusbiler som BMW X3 og Audi A6.

For ti år siden var det 800 mennesker i hele Storbritannia som fikk støtte for diagnosen. I fjor var tallet på 43.200. Noen leger tror årsaken til veksten i antall diagnoser, er foreldrenes rett til en årlig kontantstøtte på opp til 10.000 pund, eller over 90. 000 kroner.

Ifølge avisen Daily Mail, er det en klar sammenheng mellom antall Motability-biler på veien, og folks lommebok. I fjor, når så mange mennesker måtte selge bilene sine på grunn av økonomisk nedgang, økte antall slike biler med 35.000.

For veldig mange som ikke får utbytte av bilordningen, er dette upopulært, og kan bli en politisk verkebyll for statsminister David Cameron, som allerede styrer et land med svært vanskelige økonomiske forhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere