Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Barn sender SMS hvert tiende minutt

Foto: Crestock (Crestock)
Mobilgenerasjonen sender nærmere 100 meldinger hver eneste dag.

Det er ingen tvil om at den oppvoksende generasjonen har tatt teknologien inn over seg. En undersøkelse gjort av Nielsen i USA viser at amerikanske barn sender tekstmeldinger hvert tiende minutt. Hver eneste måned sender de rundt 2.800 meldinger.

Sammelignet med aldersgruppen 25 til 34 så er dette fem ganger så mange tekstmeldinger. Aldersgruppen rett over de aller yngste, de mellom 18 og 24, sender 1.299 meldinger hver eneste måned.

Aldersgruppen som sender færrest tekstmeldinger er ikke overraskende de over 65 år med 32 meldinger i måneden, mens personer mellom 55 og 64 sender 80 meldinger hver måned.

Kvinner snakker mest i telefonen
Når det gjelder hvem som snakker mest viser undersøkelsen at det er de unge mellom 18 og 24. Disse snakker nesten 1000 minutter i gjennomsnitt hver måned.

Undersøkselsen viste også at kvinner snakker i gjennomsnitt 22 prosent mer enn menn i telefonen, og sender 35 prosent flere tekstmeldinger.

En undersøkelse fra 2009 fra Post-og teletilsynet viste at nordmenn sendte i snitt 1 236 tekstmeldinger i året, noe som skulle bety at nordmenn er enda ivrigere enn amerikanerne når det gjelder å sende tekstmeldinger.

Du kan også få direkte sms-varsel ved store hendelser fra NA24:

Nyhetsvarsel: Send NA24 START til 2242 (Kr 4,- per melding)

Avslutte abonnement: Send kommandoordet STOPP til 2242

Ung teknologi foreslått i Norge
Den første sms-meldingen ble sendt 3.desember 1992 fra en PC til en mobil. Det første forslaget om å etablere en protokoll for SMS-meldinger ble gjort av Tyskland og Frankrike i et møte i februar 1985 i Oslo.

Det var likevel svenskene som innførte SMS for vanlige telefonbrukere først. Selskapet Telia (nå TeliaSonera) lanserte dette i Sverige i 1993. Nextel i USA var nummer to, mens norske Telenor lanserte det som tredje selskap samme år.

Rekorden for antall tekstmeldinger på en dag er nyttårsaften til 2009 hvor det ble sendt 30 millioner tekstmeldinger i det norske nettet.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!