NA24.no

Telenor understreker at alle mindreårige som ble oppdaget i inspeksjonene, ble fjernet fra hardt og farlig arbeid. På bildet konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas.
Telenor understreker at alle mindreårige som ble oppdaget i inspeksjonene, ble fjernet fra hardt og farlig arbeid. På bildet konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Barn utførte konstruksjonsarbeid for Telenor i Myanmar

Sist oppdatert:
Telenor har oppdaget arbeidere i alderen 12-14 år i fem saker i Myanmar, der selskapet etter planen skal starte opp et mobilnett i september.

Telenor har oppdaget arbeidere i alderen 12-14 år i fem saker i Myanmar, der selskapet etter planen skal starte opp et mobilnett i september.

I 19 andre saker har den norske telekomgiganten mistanke om at arbeidere i alderen 15-18 år har utført konstruksjonsarbeid som kan være farlig, skriver Dagens Næringsliv.

Det var britiske Financial Times som først skrev om saken tirsdag kveld. Til avisen sier Telenors sjef i Myanmar, Petter Furberg, at barnearbeid er et stort problem i landet.

– Barnearbeid er et stort problem i Myanmar. Likevel har vi gått inn i landet med de samme krav og standarder som i alle andre land vi opererer, sier Furberg.

Ifølge Telenor ble det i ett av tilfellene oppdaget at to tolvåringer og en 13-åring utførte gravearbeid på en byggeplass.

Telenor opplyser i sin bærekraftsrapport for Myanmar, som ble lagt fram tirsdag, at de har gjort 728 uanmeldte HMS-inspeksjoner på byggeplassene og at 2.736 ansatte hos underleverandørene har fått opplæring.

Selskapet understreker at alle mindreårige som ble oppdaget i inspeksjonene, ble fjernet fra hardt og farlig arbeid, men noen av de eldste ble gitt kontorarbeid. Dette er en del av opplæringen av underleverandørene, understreker selskapet.

Selv om barnearbeid er sosialt akseptert i landet, har Telenors underleverandører signert på at ingen under 15 år skal ansettes, og at ingen under 18 skal jobbe på byggeplasser for basestasjonene.

Telenor er ett av to selskaper som bygger opp Myanmars første landsdekkende mobilnett.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere