*Nettavisen* Økonomi.

Barn vettskremt av SMS

Sms-spøkelset Cordelia skremmer barn og unge fra sans og samling. Barneombudet nekter å si noe.

En som kaller seg Cordelia sender sms til barn med denne uhyggelige meldingen:

«Hei, mitt navn er Cordelia. Jeg har ikke et ansikt, for jeg døde i en brann for tre år siden. Hvis du ikke sender dette til 10 personer, kommer jeg inn på rommet ditt i kveld og stirrer på deg. Jeg ser ut som en treåring med rødt hår - uten ansikt. Jeg kommer til deg hver natt. Du har syv minutter til å sende videre.»

NA24 - din næringslivsavis

Vil at politiet griper inn
For mange høres dette kanskje ikke alvorlig ut, men det danske politiet melder om mange henvendelser fra foreldre som ønsker at politiet griper inn. Skremmende sms'er kan føre til søvnløse netter for mange små. Foreldrene rapporterer også at de små ikke tør gjøre annet enn å sende meldingen videre.

- Vi har problemer med å gjøre noe og finne dem som opprinnelig sendte sms'en. Det svarer i våre øyne til en spammail og det er så godt som umulig å gjøre noe med det, sier kriminalbetjent Ronald Pedersen fra Rikspolitiet, til Berlingske Tidende.

- Slett
Avisen skriver at spøkelses-sms'en dukket opp i Norge for ett år siden også, og der lød rådet fra politiet: Slett den øyeblikkelig.

Barneombud Rediar Hjermann ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg har nå fått snakket med Reidar Hjermann og han har besluttet å ikke kommentere denne saken, får NA24 opplyst hos Barneombudet. Det hjelper ikke at problemet er vanlig og at barn blir vettskremte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.