*Nettavisen* Økonomi.

Barnehagesjef dømt til fengsel for millionsvindel

– Dommen vil bli anket, sier kvinnens forsvarer.

04.09.15 13:39

Den tidligere barnehagesjefen fikk overført et tilskudd på 5,5 millioner kroner til sitt selskap fra Oslo kommune i oktober 2012.

Pengene var en feilutbetaling, og pengene ble overført til en konto hun disponerte. De ble blant annet brukt til å betale skatteregninger til en kommune på Østlandet, i tillegg betalte hun en faktura for rådgivning på 1.040.000 kroner.

Les mer: Barnehagesjef underslo 5,5 millioner kommune-kroner

Nå er dommen klar. Den lyder på fengsel i to år og seks måneder, hvorav ett år og seks måneder er gjort betinget.

I tillegg må hun betale tilbake over tre millioner i skadeerstatning til Oslo kommune, og hun er fradømt retten til å drive næring i fem år.

– Dommen vil bli anket. Domfelte er ikke enig i bevisvurderingen og vurderingen av subjektiv skyld. Vi er fortsatt av den oppfatning at hun skal frifinnes for det hun er tiltalt for, sier tiltaltes forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen til Nettavisen.

Den tidligere barnehagesjefen jobber i dag som regnskapsfører i et firma som hun selv eier. Hun har erkjent de faktiske forhold, men har nektet straffskyld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

– Pengene er ikke brukt privat. Hun har selv forklart at hun har drevet innen barnehage i 15 år. Hun hadde 8–10 barnehager og til sammen 170 ansatte. Hun reagerte ikke da hun fikk utbetalt 5,5 millioner av kommunen, sa forsvareren før saken skulle opp i Oslo tingrett.

Ifølge han har kvinnen betalt tilbake 2,5 millioner. Det var et taxifirma som sendte fakturaen på i overkant av én millioner kroner.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.