NA24.no

Barnekidnapping sender oljen opp

(Scanpix)
Sist oppdatert:
En stygg kidnappingssak i oljerike Nigeria presser oljeprisen opp.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Torsdag har oljeprisen svingt voldsomt. Først kom det lagertall i USA som viste uventede store økninger som presset prisen. Men så ble det meldt at en 3 år gammel datter av en britisk utvandrer ble kidnappet på vei til skolen.

Les mer: Kidnappet 3-åring på skoleveien

I går ble fem leverandører tatt fra en rigg som opereres av Royal Dutch Shell Plc. Det har vært store problemer med kidnappingssaker på oljearbeidere de siste årene.

NA24 - din næringslivsavis

- Markedet har dreid seg om de aller siste nyhetene det siste året. Det ser ikke ut til at det betyr noe at vi har 350 millioner fat med olje på lager. Markedet beveger seg på antagelser om at leveransene er små, sier en aktør hos IAF Advisors i Houston, ifølge Bloomberg.

De amerikanske oljelagrene steg langt mer enn ventet. Råoljelagrene steg med 3,1 millioner fat til 354 millioner fat.

Samme tendens var det for destillatlagrene og bensinlagrene som vokste seg langt større sist uke. Destillatlagrene økte med 1,2 millioner fat til 121,6 millioner kroner, mens bensinlagrene økte med 1,8 millioner fat til 204,4 millioner kroner.

Raffineriene økte også sin utnyttelsesgrad til 90 prosent fra en kapasitet på 89,4 prosent uken i forveien.

Forventningene i markedet var at råoljelagrene ville falle med 200.000 fat, mens både bensin- og destillatlagrene ville vokse med rundt en halv million fat. Raffineriutnyttelsen var ventet å ligge på 90,2 prosent.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i august, 71,80 dollar. Dette er en oppgang på 0,6 prosent. Prisene ble notert så høyt som 72,35 dollar som er det høyeste nivået siden 25. august. Prisene er nå 4,5 prosent lavere enn for ett år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere