*Nettavisen* Økonomi.

Barneklær til 5600 kroner går som hakka møkk

Illustrasjonsfoto. Vinterjakke og vinterbukse til barn for totalprisen 5600 kroner på salgstoppen hos kjent klesmerke.

Norske foreldre står i kø for å kle opp barn med jakke og bukse til 5600 kroner.

09.12.14 08:06

Klesmerket Norrøna lanserte i høst klær for barn i alderen 8 til 12 år, skriver Finansavisen.

Etter noen få måneder i butikk har de solgt 15.000 juniorenheter, og omsatt barneklær for rundt 10 millioner kroner. Eieren anslår at rundt 180 butikker har tatt inn litt eller mye av kolleksjonen, ifølge avisen.

Den dyreste jakken til Norrøna for junior koster 3.000 kroner, og buksen som hører til kommer på 2.600 kroner. Tilsvarende jakke for voksne koster 4.300 kroner.

Like fullt er de to dyreste plaggene blant salgsvinnerne.

– Norrøna junior er en god del dyrere enn det som ellers er på markedet, men jeg er ikke overrasket over at mange ønsker Norrøna-klær til barna. Det eksisterer allerede et bruktmarked for Norrøna, og det er sikkert mange som vil bruke det for barna også, sier Norrøna-eier Jørgen Jørgensen til Finansavisen.

Randi Melby driver Junior Barneklær, som har fire butikker i Oslo-området, opplyser overfor Finansavisen at merker som Ralph Lauren, Gant og Tommy Hilfiger selger bra.

Også vinterjakkene fra italienske Parajumpers selger bra. Selv om jakkene koster rundt 5.000 kroner er det snart tomt i butikken på Storo opplyser Melby overfor Finansavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag