Bærum kommune ga Tone Damlis utbygger en bot på 400.000 kroner for ulovlig rivning av villaen på Blommenholm i Bærum. Men utbyggeren klaget og fikk halvert boten i midten av januar.

Nå er det klart at kommunen må erstatte saksomkostningene knyttet til arbeidet med utbyggers klagebrev. Dermed får selskapet dekket en advokatregning på 111.375 inkludert moms.

– Det stemmer, Bærum kommune er på hæla nå, sier Robert Kopperud i Kopperud Bygg Invest til Nettavisen.

Det er nemlig slik at når man får medhold i en klage, så kan man ha krav på å få dekket kostnadene til utarbeidelsen av klagen.

Klager til fylkesmannen

Robert Kopperud forteller at resten av gebyret på 200.000 kroner vil bli klaget inn for fylkesmannen.

– Vi mener hele saken er feil og at kommunen bruker feile argumenter. Vi vil ikke betale noen ting. Det er skremmende at kommunen kan holde på sånn, fortsetter han.

Kommunen sier langt på vei at de kan ha tatt feil.

– Når det er gjort ulovlige tiltak, så kan man ilegge overtredelsesgebyr, og her hadde man kanskje tatt for hardt i og redusert gebyret, sier avdelingsleder Sigurd Fahlstrøm i Planjuridisk Enhet i Bærum kommune til Nettavisen.

Ville gi 200.000 kroner i bot for avfallshåndtering

Boligdrømmen har ikke gått helt på skinner for Tone Damli Aaberge (29) og samboeren Markus Foss (35).

Paret rev den opprinnelige boligen på eiendommen uten tillatelse i januar 2017. Villaens forfatning var så dårlig at de ikke kunne bo der.

Noen måneder senere varslet Bærum kommune et kjempegebyr til paret.

Kommunen vil gi 200.000 kroner i gebyr for den opprinnelige boligen på eiendommen ble revet. I tillegg slang kommunen på 200.000 kroner ekstra fordi de mener avfallet fra rivingen kan ha vært til skade for miljøet.

Paret kjøpte «Villa Solum» på Blommenholm for 9,4 millioner kroner i 2015. Damli selv har delt fremdriftsplaner på sin blogg, og hun har vært innom totaloppussing til totalrivning, til å bygge et nytt herskapshus.

Vil ha egen praktikantdel

Den opprinnelige boligen var på 141 kvadratmeter, og var oppført i 1924. Den nye boligen blir på 357 kvadratmeter.

Plantegningene avslører at huset blant annet skal ha tre soverom, en garderobe på 20 kvadratmeter og eget trimrom. I tillegg vil paret bygge en stor og åpen stue, som med spisestuen utgjør 54 kvadratmeter.

I kjelleren på villaen har Tone Damli og Markus tegnet inn en egen praktikantdel på over 31 kvadratmeter.

På den snaut ett mål store tomten vil også paret plassere en garasje på 37 kvadratmeter.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.