*Nettavisen* Økonomi.

Batteritabbe gir milliardsmell

De brannfarlige batteriene til Sony kommer til å koste selskapet opp mot 1,6 milliarder kroner.

25.08.06 13:02

For et par uker siden annonserte Dell at de tilbakekalte 4,1 millioner batterier, mens Apple i går annonserte at de trekker tilbake 1,8 millioner batterier. Alle batteriene er produsert av Sony, og det er Sony som må ta mesteparten av den økonomiske smellen.

- Vi kan ikke være skadelidende for deres feil, fortalte markedssjef Hans Seime i Dell til TV 2 Nettavisen i går.

Kan være over halvannen milliard
Sony har nå kommet med en skriftlig uttalelse om problematikken, og i slutten av denne uttalelsen står bekrefter selskapet at dette kommer til å svi. Den totale kostnaden på tilbakekalling av batterier fra Apple og Dell antar Sony at kommer til å være på mellom 20 og 30 milliarder yen.

I norske kroner betyr det mellom 1,08 og 1,62 milliarder. Denne summen er et estimat på kostnaden for å bytte ut batteriene og andre kostnader de måtte pådra seg.

Ifølge Sony skal det nå ikke være flere produsenter som kommer til å trekke tilbake batterier. Årsaken til at batteriene kunne kortslutte var mikroskopiske metallpartikler som kommer seg inn på batteriene under produksjonsprosessen.

Enorm pågang
Pågangen på Dells egne sider for tilbakekallingen av batteriene skal ha vært enorm. Den svært enkle nettsiden fikk de første fem timene rundt 28 millioner treff.

Dells tilbakekallingssider finner du her, mens Apples sider er her.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag