Baywatch for muslimer

Foto: (Scanpix)

Dette er bademote for muslimske kvinner. Det kan bli milliardindustri.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Burqini er en badedrakt spesiallaget for muslimske kvinner. Navnet er en sammensmeltning av bikini og burka, og den todelte badedrakten bærer mest preg av det sistnevnte plaget. Men selv om burqinien skiller seg kraftig fra små vestlige og overprisede bikinier, finnes det et marked som fort kan vise seg å generere milliardinntekter.

NA24 - din næringslivsavis

Burginien er nemlig både vanntett, dekkende og lett, noe som gjør at muslimske kvinner kan kle seg anstendig samtidig som de har klær som er konkurransedyktige i forbindelse med svømmekonkurranser.

- Nytt marked
- Jeg fant et hull i markedet. Vi har rettet oss mot muslimske jenter, sier Aheda Zanetti som så langt har solgt 5.000 av de vanntette badedraktene, ifølge Bloomberg.

Kjøpskraften til 650 millioner kvinner som praktiserer Islam berøres nemlig nesten ikke av den gedigne potten på 235 milliarder dollar som hvert år blir brukt på sportsutstyr på verdensbasis.

- Markedene i land som Indonesia, Malaysia, Pakistan og noen nordafrikanske land er helt klart på vei til å eksplodere, sier Andre Gorgemans, generalsekretær i sportsindustrien som har medlemmer som Nike og Speedo, ifølge Bloomberg.

I tillegg finnes det noen land der kvinnene ikke har så mange valg. Iran er et av få land med en muslimsk majoritet som håndhever kvinnelig kleskode. Dermed åpner burqinien opp nye muligheter for muslimske kvinner, ifølge Faezeh Hashemi Rafsanjani, grunnlegger av sportsforbundet til kvinnelige iranere og datter av tidligere president Akbar Hashemi Rafsanjani. Om burginien sier hun.

Påkledd «Baywatch»
Zanetti forsøker nå å få burqiniene hun selger til å bli et vanlig syn på de australske strendene, og plagget tas godt imot.

- I fortiden har bronsefargete australske livreddere vært et av de ikonpregede bildene. Burqinien er rett og slett revolusjonerende fordi den tillater våre medlemmer å gjøre både patruljeringsoppgavene samt holde de religiøse forutsetningene, sier Sean O'Connell, kommunikasjonssjef hos Surf Life Saving Australia, ifølge Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag