Gå til sidens hovedinnhold

BBC: - En av seks må være enten homofil, lesbisk, transkjønnet eller funksjonshemmet

Nye retningslinjer for ansettelser hos det britiske mediehuset skal sørge for større mangfold.

Nye retningslinjer for mangfold hos BBC krever at en av seks av alle nye radio og TV-profiler skal være lesbiske, homofile, transkjønnede eller funksjonshemmede innen 2020, skriver Daily Mail.

Det britiske mediehuset har tidligere fått kritikk for å ikke klare å reflektere mangfoldet hos publikum, og nå har BBC altså bestemt at LHBT-personer og personer med funksjonsnedsettelser hver skal utgjøre åtte prosent av profilene som høres på radio og sees på TV.

- Femti prosent skal være kvinner

De nye retningslinjene kommer i etterkant av det Daily Mail beskriver som en opphetet debatt i House of Commons som dreide seg om problemene rundt mangfold hos BBC.

Femti prosent av alle roller på skjermen skal fylles av kvinner, som allerede har 48,5 prosent av disse hos BBC i dag.

- Fortsatt mer å gjøre

- Vi gjør fremskritt i arbeidet med å gjøre BBC til en ekte mangfoldig organisasjon, men det er fortsatt mer å gjøre og vi vil alltid ønske å forbedre oss, sier en talsperson for BBC i en offisiell uttalelse.

- Nesten halvparten av staben vår er kvinner, og andelen av staben som er mørkhudede, asiatiske og andre etniske minoriteter er høyere enn noensinne.

BBC sier at de innen 2020 håper å kunne måle seg eller forbigå andre store kringkastere når det gjelder å speile befolkningen i mangfold.

Les også: BBC om Norge: - Fem ting som er galt med verdens beste land

Kommentarer til denne saken