NA24.no

(Scanpix)

Beckham er en gullgruve

Sist oppdatert:
Tross milliardlønn tjener den nye klubben allerede store penger på Beckham.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det var mye oppstyr rundt overgangen til David Beckham fra Real Madrid til Los Angeles Galaxy. Men det som kanskje skapte størst overskrifter var den enorme lønnen der han kunne komme til å tjene flere milliarder kroner på sin nye tilværelse.

NA24 - din næringslivsavis

Beckham spiller ikke for den amerikanske klubben før i juli. Allerede nå ser klubben resultatet av å tenke stort og lønne høyt. Så langt har Beckham nemlig gitt Los Angeles Galaxy en økt omsetning på 13,3 millioner dollar, eller rundt 80 millioner kroner, som er mer enn nok til å dekke grunnlønnen i klubben to år frem i tid.

- Fått tilbake pengene
- Vi har allerede fått tilbake pengene. Vi var aldri i tvil om vårt finansielle engasjement, sier Tim Leiweke toppsjef hos Anschutz Entertainment Group som eier fotballklubben, ifølge Bloomberg.

Leiweke sier at Beckhams kjendisstatus har solgt 7.000 nye sesongbilletter med en gjennomsnittspris på 700 dollar, eller 4.200 kroner.

Klubben satte også opp prisen på de beste setene med 48 prosent til 4.000 dollar eller 24.000 kroner, og de har så langt 1.000 av disse som er en økning på 25 prosent fra 2006.

Klubben forventer, ifølge Bloomberg at billettomsetningen vil dobles til rundt 10 millioner dollar, eller 60 millioner kroner, for denne sesongen.

Ytterligere har klubben denne måneden signert en ny skjortesponsoravtale med slankeproduktprodusenten Herbalife verdt 20 millioner dollar, eller 120 millioner kroner, over de neste fem årene. Klubben har også fått markant flere andre sponsorer.

Heftig lønn
- Beckham vil skape en global etterspørsel etter produkter relatert til den amerikanske fotballigaen, som egentlig ikke eksisterte før, sier Chris McGuire hos et markedsføringsselskap til Bloomberg.

David Beckham vil komme til å tjene over en milliard kroner på klubbskiftet.

Beckham er den første store fotballspilleren som kommer til å ha en eierandel i klubben han spiller for, og dermed tjene penger på selskapets overskudd.

Ifølge BBC sier kilder i den amerikanske fotballklubben at han kan komme til å tjene så mye som 275 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner, på femårskontrakten.

Enormt draktsalg
Denne summen er fordelt slik at han mottar ti millioner dollar i lønn for hvert av årene i kontrakten. Kontraktene hans med de fire største sponsorratene Motorola, Pepsi, Gillette og Volkswagen er estimert til 25 millioner dollar. Beckhams draktsalg er estimert til å innbringe ti millioner dollar og inntektene fra klubbens overskudd det samme.

Legges dette sammen viser det seg at Beckham vil ha en årslønn på rundt 55 millioner dollar, eller rundt 360 millioner kroner. Ettersom fotballspilleren har en femårskontrakt viser det seg at han vil tjene rundt 1,8 milliarder kroner.

- Jeg har lenge drømt om å ha ansvaret for den største sportsavtalen. Med hjelpen av David Beckham og hans unike sportstalent har jeg fått oppfylt drømmen, sier Bekhams kommersielle agent Simon Fuller til BBC.

Og på skjortesalget alene vil altså Beckham tjene rundt 300 millioner kroner de neste fem årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere