*Nettavisen* Økonomi.

Beckham vil kjøpe fotballag

Foto: (Getty)

Fotballstjernen vurderer å punge ut for å bli eier av fotballklubb.

20.01.12 09:27

Fotballkarrieren til David Beckham går mot slutten. 36-åringen signerte nylig en toårskontrakt med LA Galaxy, og vurderer nå hva han skal gjøre når fotballskoene etter hvert blir lagt på hylla.

Bloomberg melder nå at fotballstjernen vurderer å kjøpe et MLS-lag, et såkalt franchise.

- Jeg har muligheten til å eie et franchise, og det syns jeg er spennende, uttalte Beckham på en pressekonferanse i Los Angeles.

Ligger i kontrakten
Beckhams opprinnelige kontrakt inneholdt en opsjon til å kjøpe et franchise i den amerikanske ligaen, MLS. Eieren av LA Galaxy, Tim Leiweke, sier at utformingen av Beckhams nye kontrakt var skreddersydd for at engelskmannen skulle oppnå dette.

- Han gjorde det veldig klart ovenfor oss at vi måtte løse dette, at han kommer til å benytte seg av opsjonene til å bli en eier i Major League Soccer, uttaler Leiweke.

- Vi har en forpliktelse til å hjelpe han når den tid kommer og jeg tror, hvis ikke det blir Galaxy, at vi kommer til å konkurrere med han på og av banen, legger eieren til.

MLS har også gjort det som trengs for at Beckham kan bli en eier.

- Partnerne i ligaen har strukturert opsjonene på en måte som tillater David til å bli en partner i ligaen, til å bli en eier på et punkt i den nære framtid og drive sitt eget franchise, og vi kommer til å oppmuntre til det, sier Tim Leiweke.

- Hvis ikke jeg tar feil, er det framtiden hans når han bestemmer seg for å legge opp, fortsetter han.

Tenker på familien
David Beckham startet sin profesjonelle karriere i Manchester United, der han var i en årrekke før han gikk til Real Madrid. i 2007 gikk ferden videre til LA Galaxy, og i løpet av perioden i MLs har han også hatt låneopphold i italienske Milan.

Å gi familien stabilitet, var hovedårsaken til at David Beckham bestemte seg for å bli i LA Galaxy. Beckham har fire barn sammen med kona Victoria.

- Vår eldste sønn var en stor årsak til at jeg ble. Han er i et stadiet av liver der han trenger stabilitet i skolearbeidet, har Beckham uttalt.

Nå kan det altså se ut som fotballstjernen blir i USA i lang tid framover. Prisen for å kjøpe seg inn i ligaen gjennom en utvidelse av ligaen koster 40 millioner dollar, eller omtrent 240 millioner kroner.

Forbes har anslått at Beckhams inntekt i 2010 var på 40 millioner dollar, mens hans formue skal være på hele 291 millioner dollar, eller over 1,7 milliarder kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag