*Nettavisen* Økonomi.

Bedrageridømt ekslege i konkurs

Fra konkurskarantene til tvangsoppløsning og konkurs.

23.09.08 08:25

Sharok Ezazi ble for to og et halvt år siden idømt to års konkurskarantene etter at en restaurant i Sarpsborg gikk over ende.

NA24 - din næringslivsavis


Mangler revisor, kreves for moms
Karantenen gikk ut i midten av mars 2008, og i løpet av mai i år ble 41-åringen registrert som styreleder og daglig leder i Oslo-baserte Designerhus AS og Ludmilla Invest AS. Mens det førstnevnte selskapet ble tvangsoppløst i juni, gikk Ludmilla Invest AS konkurs mandag.

Ifølge den foreløpige innberetningen fra bostyrer Hans Otto Meyer er den tidligere overlegen eier av begge selskapene, som blant annet skal ha drevet med import av ferdighus. Mens mangel på revisor er årsaken til tvangsoppløsningen av Designerhus AS, sliter Ludmilla Invest AS med et momskrav fra Skatt Øst på 197.705 kroner, ifølge konkurskjennelsen.

- Har meldt meg ut
- Jeg har akkurat fått konkursen og vet ingenting nå, sier bostyrer Anne Helsingeng til NA24.

Ifølge 2007-regnskapet driver firmaet med eiendomsinvesteringer og utleie av arbeidskraft i eiendomsbransjen. I fjor kom underskuddet på 236.878 kroner. Selskapet har 30.213 kroner i negativ egenkapital, 842.375 kroner i gjeld og flere kritiske bemerkninger fra revisor.

- Jeg meldte meg ut av Ludmilla Invest AS i juni, og den nye styreformannen kan bekrefte det. Papirene vil bli sendt inn til bostyrer i morgen, hevder Sharok Ezazi, som ikke vil opplyse navnet på sin etterfølger i styret.

- Skrev kun to fakturaer
Designerhus AS har ikke revidert 2007-regnskap, men ved inngangen til året sto selskapet med minus 824.131 kroner i egenkapital og en gjeld på 839.257 kroner. Underskuddene i 2005 og 2006 ligger på rundt en halv million hvert år.

- Dette selskapet har jeg kjøpt for å rydde opp i og drive. Det er kjøpt under oppløsning, men jeg regner med å overta det ganske snart, kommenterer Ezazi kort til NA24.

Den bedrageridømte tidligere lederen for Stiftelsen Lucia hevder han har hatt lite med driften å gjøre i noen av selskapene i de månedene han var daglig leder og styreleder.

- Jeg har kun skrevet to fakturaer i Ludmilla Invest AS.

Med svensk adresse
Bostyrer Hans Otto Meyer poengterer at Sharok Ezazi kom sent inn i Designerhus AS, og at han antakeligvis har hatt en lite fremtredende rolle i virksomheten. Det er ikke registrert fordringer i boet.

- Han har bedt om å få boet tilbakeført, og ingenting vil være bedre enn at det ryddes opp. Revisor må på plass, regnskapene ferdigføres og kreditorer betales, sier Meyer.

Ezazi er registrert med svensk adresse for sitt enkeltmannsforetak. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.