NA24.no

Bedre drift for BW Offshore

Sist oppdatert:
Lavere kostnader er hovedårsaken til resultatforbedring.

Oljeserviceselskapet BW Offshore som er spesialisert på flytende produksjonsfartøyer og design og produksjon av tilknyttet teknologi, har lagt frem rapporten for tredje kvartal.

Den viser en klar forbedring i selskapets marginer som følge av lavere driftskostander.

Driftsinntektene fra konsernets flåte av produksjonsskip, FPSO’er, var omtrent uendret fra i fjor med 116,6 millioner dollar i tredje kvartal, mot 114,9 millioner et år tidligere. Driftskostnadene er derimot senket med omkring 14 millioner dollar til 71,2 millioner i samme periode.

Driftsresultatet endte dermed på 26,9 millioner dollar, opp fra 17,3 millioner dollar i tredje kvartal 2008. Driftsmarginen er samtidig økt fra 15 prosent i fjor til 23,1 prosent i årets sensommerkvartal.

Resultatet før skatt endte på 8,3 millioner dollar og omfatter blant annet 13,9 millioner i tap på finansielle instrumenter, mot en positiv effekt i samme periode i fjor på 10,7 millioner dollar som ga et resultat før skatt på 23,6 millioner dollar.

Når det gjelder utsiktene fremover så forventer BW Offshore at aktiviteten i FPSO-markedet vil øke fremover, og selskapet opprettholder sin langsiktige tro på gode betingelser for dette markedet fremover. Selskapet forventer at oppstarten for FPSO’en BW Pioneer vil bidra positivt fra 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere