NA24.no

(Scanpix)

Bedre enn fryktet fra Goldman Sachs

Sist oppdatert:
Den store investeringsbanken Goldman Sachs overrasket positivt i et meget nervøst marked.

Foruten det store fokuset på kveldens rentemøte i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve er markedets øyne på de to store investeringsbankene Goldman Sachs og Lehman Brothers som rapporterer tirsdag. Goldman var først ut og overrasket med bedre resultater enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Goldman Sachs la frem et nettoresultat før sitt regnskapsmessige første kvartal på 1,51 milliarder dollar, eller 3,23 dollar per aksje. Analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat 2,58 dollar per aksje, mot 6,67 dollar i samme periode i fjor.

Investeringsbanken noterer omkring 1 milliard dollar knyttet til boliglånsprodukter i kvartalet. Driftsinntektene endte på 18,63 milliarder dollar i første kvartal, mot 22,28 milliarder dollar i samme periode i 2007.

Styret i Goldman beskriver markedsforholdene som helt klart vanskelige, men sier samtidig at det betydelige muligheter.

Aksjen er opp 6 prosent i førbørshandel i USA rett etter publiseringen av tallene.

Fokuset på de store amerikanske ivnesteringsbanken eskalerte i slutten av forrige uke og i helgen i forbindelse med at investeringsbanken Bear Stearns ble reddet fra å gå over ende av storebror JPMorgan Chase. Sistnevnte med garantier fra den amerikanske sentralbanken tok i helgen over Bear Stearns med et bud på 2 dollar per aksje, mens sluttkursen torsdag i forrige uke for Bear Stearns lå på 57 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere