NA24.no

Foto: Scanpix

Bedre enn i Europa

Sist oppdatert:
Veksten i norsk industri er sterkere enn i Europa.

Tall fra SSB viser at norsk industriproduksjon hadde en oppgang på totalt 0,6 prosent i første kvartal, sammenlignet med kvartalet før.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed fortsetter en vekst som varte gjennom hele fjoråret. Den totale industriproduksjonen vokste med 5,6 prosent fra mars i fjor til mars i år. Det er særlig verkstadnæringene som har hatt en markert økningi produksjonen, mens det var en nedgang i treforedling.

Oppgang for de fleste
Nær sagt alle bransjene opplevde en oppgang i årets første kvartal. Det var en nedgang i treindustrien og i norsk transportmiddelindustri, som eneste industribransjer. Bedre gikk det i maskinindustrien, som hadde en vekst på 1,3 prosent, mens produksjonen av investeringsvarer økte med 0,5 prosent i første kvartal.

For plattform- og metallvareindustrien har den positive utviklingen fra 2006 fortsatt i årets første kvartal, mens sterkest var veksten i produksjonen av innsatsvarer, som steg med 1,9 prosent i første kvartal. SSB melder også om vekst i næringsmiddelindustrien, som gikk litt opp i første kvartal i år, sammenlignet med fjorårets siste kvartal. Produksjonen i forlag og grafisk industri var om lag uendret, viser sesongjusterte tall.

Sterkere enn Europa
Norsk industriproduksjon er også sterkere enn produksjonen i europeisk industri. Fra februar 2006 til samme måned i år var veksten på 4,7 prosent. Ifølge statistikk fra Europstat, vokste industriproduksjonen i eurosonen med rundt 4,1 prosent i samme tidsrom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere