NA24.no

Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

Bedre for Salmar

Sist oppdatert:
Men selskapet starter andre kvartal med sykdom.

Oppdrettsselskapet Salmar la onsdag frem et regnskap for første kvartal som var vesentlig bedre enn for første kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet før skatt ble 35,3 millioner kroner, mens fjorårets fasit viste et underskudd på 80,6 millioner. Noe av grunnen til den store forskjellen er justeringer i biomasse, en justering som ikke drar ned årets resultat på langt nær så mye som i fjor.

Driftsinntektene ble 476,2 millioner, mens det i fjor ble inntekter på 348,5 millioner i første kvartal. Driftsresultatet før verdijusteringer av biomasse ble 82,1 millioner, mens det i fjor ble 63,5 millioner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Første kvartal var resultatmessig bra, men likevel noe blandet for SalMar-konsernet. Volumer solgt på fastpriskontrakter gjør det krevende å få full uttelling for den stigende lakseprisen samtidig som lavere snittvekt enn planlagt på deler av biomassen i Midt-Norge gir oss en noe lavere margin enn vi skulle ønske. På den andre siden gleder vi oss over at virksomheten i Skottland leverte et sterkt kvartal og har en bedre biologisk situasjon enn tilfellet var på samme tid i fjor, sier konsernsjef Leif Inge Nordhammer.

- Markedsmessig opplever vi god etterspørsel i våre viktigste markeder og ser grunnlag for gode priser i tiden fremover, sier Salmar-sjefen.

Samtidig er ikke alt lyse skyer. For mens første kvartal var sprettent, har andre kvartal startet med et mageplask.

- Starten på andre kvartal har gitt oss noen biologiske utfordringer både i Midt-Norge (PD på Hitra) og i Nord-Norge (ILA bekreftet på en lokalitet og mistanke om ILA på en annen lokalitet i Troms), men SalMar og de andre aktørene i de berørte områdene samarbeider tett for å kontrollere situasjonen og begrense skadevirkningene. Vi iverksetter også tiltak for å kompensere for de økonomiske tapene hendelsene vil påføre oss, fortsetter Nordhammer.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere