*Nettavisen* Økonomi.

Bedre fra Hjellegjerde

Hjellegjerde kan vise til en klar resultatforbedring, og venter at det vil bli bedre i tiden fremover.

Møbelprodusenten Hjellegjerde er fredag ettermiddag ute med tall for første kvartal.

Selskapet kunne levere driftsinntekter på 140,5 millioner kroner i første kvartal mot 118,9 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Driftsresultatet i første kvartal endte på 15,2 millioner kroner mot et underskudd på 0,40 millioner kroner. Resultat før skatt endte i perioden på 12,2 millioner kroner mot et underskudd på 2,4 millioner kroner i samme kvartal året før.

Årsresultatet endte i første kvartal på 9,69 millioner kroner mot et underskudd 1,86 millioner kroner i tilsvarende periode 2005. Resultat pr. aksje endte i perioden på 1,79 kroner mot minus 0,34 i første kvartal 2005.

- Markedene er generelt positive og Hjellegjerde har vekst i alle hovedmarkeder med unntak av USA der omsetningen er lavere enn tidligere år som følge av omleggingen av USA operasjonen som ble gjennomført i 2005, skriver selskapet i resultatpresentasjonen.

Med vellykket presentasjon og gjennomføring av nytt konsept på High Point messen i disse dager forventer selskapet økt omsetning og inntjening i tiden fremover.

- Styret forventer at de tiltak som er iverksatt skal gi positive resultater utover i 2006, avslutter selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.