NA24.no

Bedre fra Norske Skog

Slår markedets forventninger til fjorårets siste kvartal. Tjener penger igjen.

Norske Skog var ute med resultater for fjerde kvartal onsdag morgen. Tallene for kvartalet slo forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt endte på 318 millioner kroner av en omsetning på 7,71 milliarder kroner. Året før var resultatet minus 1.127 millioner kroner. Ifølge TDN Finans hadde markedet ventet et resultat før skatt på 294 millioner kroner av en omsetning på 7,46 milliarder kroner.

Driftsresultatet endte 567 millioner kroner i fjerde kvartal, mot ventet 555 millioner kroner. I samme periode året før var driftsresultatet minus 194 millioner kroner.

Gode utsikter i Europa
Selskapet oppgir at det er gode markedsutsikter for avispapir i Europa i 2007, men fortsatt vanskelig marked for magasinpapir i Europa og avispapir i Kina.

- Det vil bli gjennomført prisøkninger for avispapir i Europa og på New Zealand, mens noe prispress kan forventes i de fleste andre markeder. For magasinpapir i Europa kan det være mulighet for prisøkninger i andre. halvår. Det er risiko for prisøkninger på råvarer, men høyt fokus på forbedringsprogrammet bør gi bedre resultat i 2007 enn i 2006, heter det i rapporten.

Omfattende snuoperasjon
- 2006 ble et år preget av store endringer som vil gi langvarige virkninger for Norske Skog Selskapet fikk ny konsernledelse og endret organisasjonsform, en omfattende snuoperasjon ble iverksatt, vi stengte fem papirmaskiner og besluttet å flytte en av dem til Brasil. Snuoperasjonen skal gi en lønnsomhetsforbedring på tre milliarder kroner innen utgangen av 2008. Med den innsats som hele organisasjonen nå gjør, er jeg meget optimistisk med hensyn til å nå målet, skriver konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere