*Nettavisen* Økonomi.

Bedre tilgang på drivstoff

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .

Regjeringen bruker 21 millioner kroner for å bedre tilgangen på bensin og diesel i distriktene.

Oslo (ANB): Et eget investeringstilskudd kan brukes til å ruste opp eksisterende drivstoffanlegg og etablere nye, mobile anlegg for bensin og diesel.

- Tiltaket er en viktig styrking av arbeidet vi gjør for å sikre bedre tilgang på gode tjenester i distriktene, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Tilgang til drivstoff er viktig der avstandene er store, sier Sp-lederen og viser til at det nye investeringstilskuddet er knyttet til det såkalte Merkur-programmet. Denne ordningen er rettet mot dagligvarebutikker i distriktene.

- Jeg vet at nærbutikken er viktig for mange lokalsamfunn. Butikken som møteplass og tjenesteleverandør i et bygdesamfunn kan ikke overvurderes, sier ministeren og poengterer at det her dreier seg om selve limet i bygda.

Merkur-programmet har vært i drift i 15 år og har gitt gode resultater.

Investeringsstøtten er beregnet for drivstoffanlegg der det selges under en halv million liter i året, og anlegg med under 300.000 liters salg blir prioritert. Støtten kan dekke inntil halvparten av investeringskostnadene, maksimalt en halv million kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag