Bedriften hadde skyhøyt sykefravær. Så kom de på noe genialt

TRIVSELEN BLOMSTRER: Knut Jakobsen, Johan Martin Andreassen, Roger Pedersen, Ada Kristoffersen og Martin Holm jobber i en bedrift hvor de ansatte er nesten halvparten så ofte syk som før. De er alle enige om at det viktigste er å bli sett i løpet av en arbeidsdag - og ikke minst at man har det trivelig i jobben.

TRIVSELEN BLOMSTRER: Knut Jakobsen, Johan Martin Andreassen, Roger Pedersen, Ada Kristoffersen og Martin Holm jobber i en bedrift hvor de ansatte er nesten halvparten så ofte syk som før. De er alle enige om at det viktigste er å bli sett i løpet av en arbeidsdag - og ikke minst at man har det trivelig i jobben. Foto: Magnus Aamo Holte (Nord24)

Slik halverte de sykefraværet på fire år.

12.09.14 08:58

Torsdag rundt lunsjtider er det full rulle på Coop Norges Handels lager i Tromsø. Ferskvarer som skal selges i over 100 nordnorske butikker og utsalg skal leveres før helga setter inn, skriver Nord24.

- Torsdag er ukens travleste dag, forteller disponent Martin Holm.

Hvert år kommer det varer tilsvarende tre tusen vogntog innom Coop-lageret på Langnes. Hver dag løfter de ansatte mellom fire og seks tonn varer – hver.

- Dette er en tung fysisk jobb, fastslår Holm.

Spesielt muskel- og skjelettskader er typiske årsaker til fravær fra jobb i denne bransjen, i likhet med sykepleiere og helsearbeidere.

Nedgang hvert år

I 2010 hadde Coop Norges lageravdeling i Tromsø et sykefravær på 11,2 prosent, langt over snittet.

Da tok bedriften grep.

- I satte fokus på det, og begynte å måle. Alle ble opptatt av det, både vi i ledelsen, tillitsmannsapparatet og de ansatte. Det har gitt resultater over tid på totalfraværet. Det har vært artig å se prosenten over sykefravær gå ned hvert eneste år, sier Martin Holm.

I 2013 var sykefraværet ved Coop-lageret redusert med 40 prosent til 6,8 prosent. Samtidig er langtidsfraværet redusert med hele 60 prosent, ned til 2,8 prosent i fjor.

- Det har vært artig å se prosenten gå ned hvert eneste år etter at vi begynte å måle, sier Holm.

Nedgang i Troms

I hele Troms har sykefraværet gått ned hvert år de siste årene.

I andre kvartal i år hadde de fleste fylkene i landet en økning, men i Troms gikk sykefraværet ned med 1,4 prosent.

I resten av landet har det økt med 1,7 prosent. Det er kun fire fylker som har en nedgang sammenlignet med samme periode som i fjor.

- Troms har hatt en jevn nedgang i sykefraværet over flere år. Alle de tre byene i fylket, Tromsø, Harstad og Finnsnes, kan vise til fine tall for dette kvartalet, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa.

Sykefraværet i fylket ligger likevel ennå fortsatt over landsgjennomsnittet som er på 5,2 prosent. I Troms ligger det på 6,1 prosent.

Smarte tiltak

Disponent Martin Holm på Coop-lageret forteller at grepene de har tatt for å få ned sykefraværet er lure, men likevel ganske enkle.

Bedriften innførte én ekstra fridag for hvert kvartal en ansatt har færre enn ti timer sykefravær.

De ansatte har en privat helseforsikring som gir de ansatte seks kostnadsfrie behandlinger hos blant annet kiropraktor, psykolog eller fysioterapeut.

De ansatte får opplæring og i blant annet løfteteknikk fra Frisk Bedriftshelsetjeneste, samt blir fulgt opp.

Coop Norge Handel Lager Tromsø spanderer kontingent på skirenn, løp, ti på topp-heftet eller andre arrangementer som de ansatte ønsker å være med på.

- I tillegg er vi blitt bevisst om at utstyr fungerer og er på de stedene de skal være. Dermed sparer vi oss for irritasjon, unødvendig overtid, og vi skaper rett og slett større trivsel på jobb. Det er jo det som egentlig er nøkkelen, å trives på jobben.

- Ansatte blir sett

Men kanskje viktigst: I 2010 knyttet Cop Norge Handel Lager Tromsø seg til NAV, og ble en en IA-bedrift. Der opplever både de ansatte og ledelsen at de får stor hjelp, og at det blir fulgt bedre opp enn før 2010.

- Går man hjemme uke etter uke, måned etter måned, så blir terskelen for å komme tilbake stadig høyere. Nå blir de som blir syke umiddelbart fulgt opp fra dag én, og utover i sykdomsforløpet. Noe av det viktigste er at de ansatte føler at de blir sett på jobb, og sett også hvis de må holde seg hjemme. Derfor er det nok også viktig at vi ikke blir for mange ansatte per leder, sier Holm.

Også de ansatte føler at de blir sett mer nå enn tidligere.

- Ja, alle har jo ulike behov. Når vi føler at vi blir tatt vare på underveis, så blir det lettere å komme seg tilbake på jobb, sier Roger Pedersen.

Høyest i Kvænangen

Tallene fra NAV viser at største sykefraværet i andre kvartal i år har kommunene Kvænangen (10,2 prosent), Kvæfjord (9,5 prosent) og Karlsøy (8,0 prosent).

Lavest sykefravær er det i Bardu (4,2 prosent), Berg (4,6 prosent) og Torsken (5,3 prosent).

Mens menn står for den største nedgang i fraværsreduksjonen, er de sykeste kvinner i alderen 30-34 år og 45-49 år.

I disse gruppene har det vært en markant økning, ifølge NAV Troms. I aldersgruppen mellom 45-49 år har fraværet økt med 16 prosent.

Høyest fravær er det i helse- og sosialtjenester.

- Det betyr at den nedgangen vi tidligere så innen helse- og sosialtjeneste, er i retur. Nå ligger sykefraværet på 8,5 prosent i denne yrkesgruppen, noe som er en økning på 3,3 prosent, sier fylkesdirektør Stein Rudaa.

Les flere nyheter fra Nord24


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.