*Nettavisen* Økonomi.

Bedring for Aktiv Kapital

John Fredriksens inkassoselskap forbedrer resultatene betydelig.

27.04.07 09:24

Aktiv Kapital kunne fredag fremlegge tall for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet kunne melde om driftsinntekter op 415,2 millioner kroner i kvartalet, mot 382,6 millioner kroner samme periode året før.

Opp, opp, opp
Driftsresultatet endte på 187,9 millioner kroner mot 98,77 millioner kroner samme periode året før. Før skatt endte resultatet på 174,2 millioner kroner i første kvartal, mens for samme periode året før endte dette resultatet på 56,58 millioner kroner.

Innbetalinger til porteføljene endte på 496,9 millioner kroner i kvartalet, noe som er en oppgang på 9,9 prosent melder selskapet i kvartalsrapporten.

I perioden har selskapet også kjøpt porteføljer for 200 millioner kroner.

Forventer flere dårlige lån
Selskapet, der John Fredriksen er største aksjonær mer rett under 40 prosent av aksjene, mener at den økonomiske situasjonen i Europa er forventet å være gunstig i 2007. Samtidig er kreditter til konsumenter fremdeles økende i de fleste europeiske markeder.

Og dette er gode nyheter for selskapet, som kjøper inn store porteføljer med lån som ikke blir betalt tilbake for inndrivelse.

- Vi forventer at antall misligholdte forbrukslåns porteføljer tilgjengelig for salg vil stige i de kommende år og generere en attraktiv strøm av inndrivningssaker, skriver Aktiv Kapital.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.