Bedring for Captura

IT-selskapet Captura melder om bedrede resulltater i sitt første kvartalstall som selvstendig selskap.

IT-selskapet Captura ble tidligere i år fisjonert ut som selvstendig selskap fra PSI. Tirsdag leverte selskapet tall for første kvartal som viser at selskapet har bedret sin inntjening fra da de var en del av PSI Gruppen.

Driftsinntektene i første kvartal endte på 36,5 millioner kroner, mot 35,2 millioner kroner samme periode året før.

Driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 2,54 millioner kroner mot 1,02 millioner kroner proforma samme periode i fjor. Kostnadene både til lønn og varer falt i perioden. Driftsresultatet bedret seg fra 921.000 kroner første kvartal i fjor til 2,26 millioner kroner første kvartal i år.

Resultat før skatt endte på 1,36 millioner kroner, mot 671.000 kroner i fjor.

- Det er generelt høy aktivitet i markedet med sterk vekst og Captura har en meget god markedsposisjon i det nordiske markedet. Vi er fornøyd med utviklingen i selskapets første kvartal, sier konsernsjef Jan Hansen i en børsmelding i forbindelse med tallene.

Selskapet skriver videre at styret er fornøyd med omsetning og resultatet i perioden og den underliggende utviklingen i driften.

Leveranser av maskinvare er i kvartalet noe lavere enn forventet mens tjenesteandelen er høy, melder selskapet.

Selskapet melder også at Thomas Angell er ansatt som finansdirektør i selskapet. Han har vært konserncontroller i PSI Group siden april i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag