Bedring for Fredriksens inkasso

Slik skal Aktiv Kapital tjene mer penger fremover.

Inkassoselskapet Aktiv Kapital la torsdag frem resultatene for første kvartal 2009. Disse viste en bedring i forhold til samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene falt riktignok noe, til 348,6 millioner kroner fra 370,5 millioner. Driftsresultatet var også svakere enn i fjor, med 123 millioner mot 143,4 millioner.

Men finanskostnadene ble lavere enn samme periode i fjor, og dermed ble resultatet før skatt kraftig bedret. I år endte det på 91,3 millioner, mens fjorårets fasit før futen kom var på 61,1 millioner.

Selskapet skriver i rapporten at fallet i inntekter ventes å fortsette ut resten av året. Som en følge av dette skal selskapet jobbe med måter å effektivisere driften på, samt introdusere nye kampanjer for å nå spesifikke kundesegmenter.

I løpet av sommeren forventer selskapet å lansere en egen løsning på nett hvor kundene kan forhandle seg frem til en betalingsplan eller få en løsning via nett. Selskapet forventer at mange kunder vil foretrekke denne måten å forholde seg til inkassoselskapet på fremfor via andre kanaler.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kostnadskuttene som ble offentliggjort tidligere i år har allerede gitt effekter. Kostnadene i mars var 19 prosent lavere enn i januar, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

En ny låneavtale ventes å være på plass i løpet av andre kvartal. Her jobber selskapet med å få en tilbakebetalingsprofil som er mer tilpasset kontantstrømmen i selskapet, og samtidig vil selskapet redusere størrelsen på lånet på grunn av de høye fundingkostnadene.

Selskapet skriver at det vil ha en oppkjøpskapasitet på omtrent 600 millioner kroner etter at disse grepene er gjort.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.