*Nettavisen* Økonomi.

Bedring for Must forlag

Men Gyldendal må kutte uansett.

Gyldendal hadde driftsinntekter på 356,9 millioner kroner, som var vel åtte millioner kroner bedre enn første kvartal i fjor som endte på 348,7 millioner, melder Norges største forlagshus.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Driftsresultat før avskrivninger og spesielle poster, EBITDA, endte på minus 17,4 millioner kroner som er 5,7 millioner kroner bedre enn fjorårets kvartal hvor de røde tallene endte på minus 23,1 millioner.

Resultatet før skatt ble på minus 45,3 millioner kroner, som er en forbedring på vel elleve millioner mot fjorårets kvartal som stoppet på minus 56,5.

- Det antas at bokmarkedet vil ha en nedgang i 2009 i forhold til 2008. Spesielt er dette knyttet til undervisningsmarkedet, skriver selskapet i børsmeldingen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Dermed slipes kniven i allmennaksjeselskapet.

- For å møte følger av et fallende marked, er det iverksatt en aksjonsplan for konsernet som skal gi kostnadsreduksjon på alle hovedområdene fra andre halvår 2009.

Konsernet huser Gyldendal Norsk Forlag, Ark Bokhandel, Ark Direkte, Kunnskapsforlaget (50 prosent), Forlagssentralen (50 prosent) og De norske Bokklubbene AS (48,5 prosent).

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.